Hoe verwijder ik tape?

Het verwijderen van plakbank of tape is een klus waar u allesbehalve naar uitkijkt. Vaak zorgt het verwijderen van plakband op uw muren of op een vel papier uit een boek of tijdschrift voor de nodige schade. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk het meenemen van een reepje papier tijdens het verwijderen. Het is al met al een taakje dat met de vereiste precisie dient te worden uitgevoerd en dan gaat het nog vaak mis. De vraag is dan ook: hoe u ervoor kunt zorgen dat de tape netjes verwijderd kan worden?


Tips om tape gemakkelijk te verwijderen

Bij het verwijderen van plakbank of tape is het zaak om op twee dingen te letten: 
  • Kijk goed van welk soort materiaal u de tape moet verwijderen. Betreft het papier dan zijn extra concentratie en geduld vereisten. De kans dat u een reepje papier meetrekt, wanneer er te snel gehandeld wordt, is erg groot. Betreft het een ander materiaal, bijvoorbeeld kunststof, dan is er minder precisie vereist. Het extra werk bij dit soort materialen zit echter in het verwijderen van de resten die plakband en tape achterlaten.
  • Kijk goed welke soort tape er is gebruikt. Een simpele plakband of tape zal namelijk gemakkelijker te verwijderen zijn dan bijvoorbeeld sterk plakkende tape. Er bestaan zelfs soorten tape die helemaal niet verwijderd kunnen worden zonder blijvende schade achter te laten. Dit soort tape wordt bijvoorbeeld gebruikt om te checken of een vertrouwelijke envelop of document is geopend of niet. 

Makkelijk verwijderbare tape

Mocht u er niet in slagen zonder schade tape van papier of muren te verwijderen, dan kunt u altijd nog gebruikmaken van speciale soorten tape die zijn ontwikkeld om makkelijk verwijderd te worden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Scotch Removable. Wilt u nu meer tips voor het verwijderen van tape of bent u benieuwd welke soorten tape er nog meer te verkrijgen zijn, bezoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Hier staan professionals voor u klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste hulpmiddelen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt