Hoe vernietig ik een harde schijf?

Hoe vernietig ik een harde schrijf? Dat is een belangrijke vraag die u uzelf moet afvragen als uw laptop of computer kapot is u deze wilt wegdoen. Op een harde schijf staan veel vertrouwelijke gegevens waarvan u niet wilt dat deze in verkeerde handen komen. Daarom is het belangrijk om uw harde schrijf te vernietigen. In dit artikel leest u hoe u uw harde schrijf kan vernietigen. 
 

Waarom moet een harde schrijf vernietigd worden?

Als uw computer of laptop defect is wilt u natuurlijk zo spoedig mogelijk een nieuwe gaan halen en uw oude wegdoen. Toch is het erg belangrijk om over de mogelijke gevolgen na te denken als uw uw laptop of computer zomaar weggooid. Als uw laptop of computer kapot wil dit namelijk nog niet betekenen dat de gegevens van uw apparaat ook verdwenen zijn. Al uw persoonlijke en vertrouwde gegevens staan namelijk nog opgeslagen op uw harde schrijf. 

Doet u uw laptop of computer weg zonder de harde schrijf te vernietigen? Dan kan het zijn dat uw harde schrijf én dus uw gegevens in de handen van iemand anders komen, dit is natuurlijk niet wat u wilt. Daarom is het erg belangrijk dat u uw harde schrijf vernietigd als uw laptop of computer kapot is gegaan. 
 

Hoe vernietigt u uw harde schrijf?

Een harde schrijf vernietigen is dus erg belangrijk, maar hoe vernietigt u uw harde schrijf? Een harde schijf kan op verschillende manieren vernietigd worden. Op de volgende manieren kunt u uw harde schijf vernietigen:
  • Met speciale software
  • Met een harddisk vernietiger
  • Het formatteren van de harde schrijf en herinstalleren van Windows
  • Het fysiek kapot maken van uw harde schijf
  • Een specialist uw harde schijf laten vernietigen
De meest betrouwbare manier om uw harde schijf te vernietigen is uw harde schijf fysiek kapot te maken. Hierbij sloopt u als het ware uw harde schijf met een hamer of boor. Ook een harddisk vernietiger is een erg betrouwbare oplossing en aan de harddisk vernietiger zitten vele voordelen verbonden! 

Gaat u uw harddisk vernietigen? Zorg er dan wel voor dat u een back-up maakt van uw gegevens, zo kunt u alles makkelijk overzetten op uw nieuwe computer of laptop!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt