Hoe stimuleer ik medewerkers om niet aan het bureau te eten en drinken?

Lunchen uw medewerkers vaak achter hun bureau? Eten en drinken op de werkplek laat veel zichtbare en onzichtbare sporen na. Een toetsenbord bevat zelfs al snel meer bacteriën dan een gemiddelde toiletzitting! Dit komt onder andere omdat er regelmatig tijdens het werk achter het bureau wordt gegeten.

Om een bureau schoon en fris te houden, kunt u uw medewerkers aansporen hun eten en drinken op een andere plek te nuttigen, naast de al bestaande bedrijfskantine. Richt bijvoorbeeld een mooie, sfeervolle hoek in waar collega’s gezellig kunnen bijpraten onder het genot van een kop koffie of thee en een opkikker. Het is tevens ook een stuk gezonder om niet achter het bureau te lunchen, stimuleer uw medewerkers dan ook om dit niet te doen!
 

Voorkom eten en drinken aan het bureau

Voorkom dat uw medewerkers hun lunch achter hun bureau nuttigen. Wat heeft u nodig om een alternatieve plek te creëren voor uw medewerkers om te eten en te drinken buiten de afdeling? Denk bijvoorbeeld aan:  
 

Fraai meubilair

Met een tweetal leuke bankjes en een simpel tafeltje creëert u al snel een gezellige hoek voor uw medewerkers om te eten en te drinken. Veel gezelliger om hier even neer te ploffen en te lunchen dan achter uw bureau te blijven hangen.


Sfeervolle verlichting 

Met sfeervolle verlichting nodigt u uw medewerkers meer uit om in deze ruimte hun eten en drinken te nuttigen, in plaats van aan hun bureau. 


Koffie en thee

Regel een mogelijkheid voor koffie en thee voor uw medewerkers. 


Waterdispenser

Heerlijk fris en koel water kunt u verzorgen met een waterdispenser.


Soepcarrousel

Wilt u naast koffie, thee en water ook een extraatje aan uw medewerkers kunnen aanbieden? Denk dan bijvoorbeeld aan een soupcarrousel van Cup-a-Soup. Lekker simpel en om vier uur even een lekkere kopje soep om nog even scherp te blijven die laatste uurtjes op het werk.


Dispenser voor doekjes

Hebben uw medewerkers geknoeid tijdens het eten en drinken? Hang een dispenser met doekjes op en laat uw medewerkers zelf hun kruimels opruimen. Zorg daarbij ook voor eventuele andere schoonmaakmiddelen voor als er geknoeid of gemorst wordt.  
 

Afvalbakken voor papier, plastic en restafval

Denk bij de inrichting voor een eet- en drink-corner ook aan een afvalbak om de ruimte schoon en netjes achter te laten. 

Wilt u meer weten over de inrichting van een ruimte om te voorkomen dat uw medewerkers aan hun bureau eten en drinken? Uw kantoorvakhandelaar bij u in de buurt voorziet u van goed advies en heeft een ruim assortiment aan kantoorartikelen en facilitaire producten

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt