Hoe reinig ik makkelijk mijn toetsenbord?

Uit onderzoek is gebleken dat een toetsenbord en muis een gigantische bron zijn van bacteriën. Het is daarom belangrijk dat u deze goed schoonmaakt. Reinig uw toetsenbord regelmatig om verspreiding van deze bacteriën te voorkomen en de eventuele voedselresten onder de toetsen te verwijderen. Met deze tips van Dé Kantoorvakhandel, vertegenwoordiger van 600 kantoorvakhandelaren door Nederland en België, beschikt u snel weer over een schoon toetsenbord. 
 

Oppervlakte toetsenbord reinigen

Gebruik liever geen poetsdoek met water en een sopje om uw toetsenbord schoon te maken. Een te natte doek kan uw toetsenbord beschadigen. Gebruik bij voorkeur antibacteriële vochtige doekjes. Deze zijn sowieso handig om in uw bureaula te hebben liggen, bijvoorbeeld als u heeft geknoeid met eten of drinken. De reinigingsdoekjes doden 99% van de aanwezige bacteriën. 
 

Etensresten toetsenbord verwijderen

Het verwijderen van de kruimels en stofdeeltjes onder de toetsen van uw toetsenbord kan een lastige klus zijn. Niet met de kantoorartikelen van Dé Kantoorvakhandel! Gebruik een luchtdrukspray om vuil en stof weg te spuiten op ontoegankelijke plekken zoals printers, toetsenborden en andere elektrische apparatuur. Houd het toetsenbord op z'n kop boven een prullenbak en spuit een krachtige straal lucht in uw toetsenbord. 

Reinig de bovenkant van uw toetsenbord bij regelmatig gebruik van uw computer minimaal 1 keer per maand. Bent u verkouden (geweest)? Reinig uw toetsenbord - en muis - dan vaker met een vochtig antibacterieel doekje. De luchtdrukspray voor het vuil onder uw toetsen kunt u eens per 3 maanden gebruiken, indien gewenst natuurlijk vaker. Meer weten over reiniging van uw werkplek? Lees dan ook: 'Hoe zorg ik voor een goede hygiëne op mijn werkplek?'

Ga voor aanschaf van bovenstaande kantoorproducten en voor aanvullend advies over kantoorartikelen naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt