Hoe kan ik om opslag vragen?

Wilt u om opslag vragen op uw werk? Wanneer u vind dat u meer verdiend dan u nu krijgt, is het mogelijk om de stoute schoenen aan te trekken en om opslag te vragen. Maar wanneer u deze stap neemt, kunt u wel wat tips gebruiken om niet van een koude kermis thuis te komen. DeKantoorvakhandel geeft u dan ook graag advies omtrent het vragen van loonsverhoging.
 

Tips om opslag vragen

Geld is altijd een gevoelig onderwerp, ook in de kantoorwereld. U kunt niet zomaar even het kantoor van uw werkgever binnenlopen met de vraag of u opslag kunt krijgen. Het is belangrijk om dit tactisch goed aan te pakken, zodat uw werkgever er eigenlijk niet meer omheen kunt. Daarom geven wij u wat tips mee die u kunnen helpen.


Zelfreflectie

Zorg er voor dat u een goede zelfreflectie heeft. Iedereen wil meer verdienen, maar de vraag is; Verdiend u ook daadwerkelijk opslag? Ben kritisch op uzelf en denk goed na of u alles uit uw werk haalt en misschien wel meer? Vindt u dat u gegroeid bent op bepaalde vlakken of dat u meer uit uw werk kunt halen door middel van opslag? Neem al deze punten mee als tip voordat u om loonsverhoging gaat vragen bij uw werkgever.
 

Timing

Daarna, timing is everything. Wanneer u bijvoorbeeld net een belangrijke deadline gemist heeft, is het niet slim om om opslag te gaan vragen. De kans is groot dat u deze dan niet krijgt door deze recente gebeurtenis. 
 

Afspraak maken

Verder kunt u uiteraard niet zomaar het kantoor van uw werkgever in lopen om te vertellen dat u opslag wilt. Salarisverhoging vragen vraagt wel om wat subtieler gedrag. Plan daarom een afspraak in met uw werkgever en geef aan dat het een belangrijke afspraak betreft. Op deze manier kan ook uw werkgever al enigszins inspelen op een gesprek en valt u niet met de deur in huis.

Buiten het vragen van loonsverhoging op het werk, vinden veel mensen het ook lastig om te vragen om handige kantoorartikelen of ander kantoormeubilair. Dit om optimaler te kunnen functioneren op het werk. DeKantoorvakhandel geeft u graag advies in deze zaken. U kunt ook professioneel advies vragen bij uw plaatselijke kantoorvakhandelaar.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt