Hoe maak ik mijn werkplek snel schoon?

Wanneer u op een kantoor werkt is het belangrijk dat u een schone werkplek heeft. Een schone werkplek zorgt al snel voor een fijne werkomgeving. U heeft het vast al eens ergens gehoord of gelezen: een bureau bevat tot vijf keer meer bacteriën dan een toiletbril.

Om er voor te zorgen dat u op een schone werkplek uw werkzaamheden verricht, is het dus belangrijk dat u uw bureau goed schoon houdt. Maar hoe kunt er nou voor zorgen dat uw werkplek schoon wordt en blijft, zonder dat het al te veel tijd kost?
 

Tips om uw werkplek eenvoudig schoon te maken

  • Bewaar een pak vochtige schoonmaakdoekjes in uw bureaula, zo blijft u stof altijd voor.
     
  • Een computer, printer en laptop trekken veel stof aan. Haal daarom elke dag een doekje over het apparaat en de monitor. Gebruik daarvoor speciale antistatische doekjes; deze beschadigen uw apparatuur niet.
     
  • U wilt niet weten wat er allemaal tussen de toetsen van uw toetsenbord verdwijnt… Hou het maar eens op z’n kop. Voor het verwijderen van de hardnekkigste kruimels en stofdeeltjes kunt u een speciale spuitbus met perslucht gebruiken.
     
  • Eet en drink niet op uw werkplek, maar aan een aparte tafel of in de kantine. Zo voorkomt u kruimels en dergelijke op uw werkplek.

Zorg voor genoeg schoonmaakartikelen

Wat verder erg belangrijk is, is dat er voldoende schoonmaakartikelen aanwezig zijn op kantoor. Met behulp van enkele simpele schoonmaakartikelen kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat uw werkplek netjes en schoon blijft. Wanneer u knoeit met bijvoorbeeld koffie of thee, heeft u de mogelijkheid om zelf uw werkplek weer netjes en schoon te maken. Zo hoeft de werkplek geen rommeltje te blijven totdat de schoonmakers weer langskomen. 
 

Meer informatie over schoonmaken werkplek

Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België. Gebruik de postcodezoeker om uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel te vinden voor advies of aanschaf over schoonmaakproducten en andere facilitaire producten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt