Hoe maak ik mijn computer minder traag?

Een trage computer is een irritatiepunt voor elke kantoormedewerker. Hoe langer u uw computer in gebruik heeft, hoe voller de interne harde schijf raakt en hoe trager de computer wordt.

De oplossing hiervoor is heel eenvoudig: een externe harde schijf. De opslagcapaciteit van de huidige externe harde schijven is gigantisch; u kunt er een bijna eindeloze hoeveelheid documenten, foto’s, video’s en muziekbestanden op kwijt. En natuurlijk de back-up van uw programma’s en bestanden. Op deze manier heeft u meer ruimte vrij op uw computer en wordt uw computer sneller!
 

Een externe harde schijf voor een snellere computer

Een externe harde schijf kan vaak helpen om uw computer sneller te maken. Wanneer u op zoek gaat naar een goede externe harde schijf zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet.

 

Capaciteit

De capaciteit (500 GB, 1 TB, 2 TB, …): 1 terabyte is 1.000 gigabyte. Om u een idee te geven: op een terabyte aan opslagcapaciteit kunt u de data van ruim 200 dvd’s kwijt. E-mails, teksten en administratieve documenten beslaan relatief weinig ruimte. Voor alleen die bestanden volstaat een schijf van 500 GB. Gaat u veel foto’s en muziek- en videobestanden opslaan, kies dan voor 1 of 2 TB.
 

Mobiel of desktop

  • Een mobiele harde schijf is compact en licht. U sluit deze schijf (doorgaans) met een USB-kabel aan op de computer. De computer levert op die manier de stroom die de schijf nodig heeft voor bestandsoverdracht.
  • Een desktop computer harde schijf is groter van omvang en heeft vaak een (nog) grotere opslagcapaciteit. Verbinding met de computer wordt gelegd met een USB-kabel. Voor voldoende stroom gaat er nog een stekker naar het stopcontact.
Gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat uw trage pc weer snel wordt. Want zeg nou zelf, het werkt toch vervelend als u de hele dag wordt opgehouden door een trage computer op het werk? 


Meer informatie

Wilt u meer informatie over computers en andere kantoorartikelen? Ga dan naar uw plaatselijke kantoorvakhandelaar voor deskundig en professioneel advies. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt