Hoe maak ik een vliegende start als ik terugkom van mijn vakantie?

Na uw vakantie bent u als het goed is weer helemaal uitgerust en kunt weer bergen werk verzetten. Dé Kantoorvakhandel heeft een aantal tips voor wie na zijn of haar vakantie efficiënt aan het werk wil gaan.
 

Werk efficiënt oppakken na vakantie

Werkzaamheden voorafgaand aan vakantie

Rondom uw vakantie loopt het werk vaak net even iets anders dan normaal. Voorafgaand aan uw vakantie moet u wellicht taken aan een collega overdragen en moet u zorgen dat het bedrijf zonder u ook blijft doordraaien. Bent u verantwoordelijk voor het bestellen van kantoorartikelen? Zorg dan dat u de voorraad kantoorartikelen aanvult voor u op vakantie gaat. Gaat u daadwerkelijk op vakantie tijdens uw afwezigheid? Plan dan 1 of 2 dagen in om thuis te acclimatiseren na terugkeer en ga niet direct de dag na uw terugreis weer aan het werk. Zo zorgt u ervoor dat u uitgerust aan het werk gaat. Plan voordat u op vakantie gaat alvast een moment na uw vakantie in met uw collega, om eventuele zaken te bespreken die hebben plaats gevonden tijdens uw afwezigheid. Plan voor de eerste dag na uw vakantie indien mogelijk nog geen externe afspraken in. 
 

Werkzaamheden na terugkeer vakantie

Na uw vakantie is het van belang om snel inzicht te krijgen in uw prioriteiten. Werk uzelf eerst door de papieren post en e-mails heen. Markeer direct wat belangrijk is in uw inbox en gebruik een to-do-lijst om uw openstaande taken te noteren. Denk ook aan het inplannen van een ontspannende lunch. Uw collega's zijn natuurlijk benieuwd naar uw vakantieverhalen. Neem eventueel vakantiefoto's mee om dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden!

Heeft u advies nodig over kantoorartikelen die de productiviteit kunnen helpen verhogen? Uw lokale kantoorvakhandel voorziet u van deskundig advies rondom 21.000 kantoorartikelen. Vind hier uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt