Hoe maak ik een goede planning?

Een goede planning is essentieel, zowel in een bedrijf als op persoonlijk vlak. We krijgen het allemaal steeds drukker, zijn door de mobiele telefoon voortaan 24/7 bereikbaar en zowel zaken doen als het ondernemen van sociale activiteiten is over de jaren veranderd. Het liefst zou u wat gas terugnemen en zo nu en dan eens iets laten schieten. Dit is echter niet nodig, niet op zakelijk gebied en ook niet in de privésfeer. Een goede planning verzekert u ervan dat u alles goed op een rijtje hebt, zonder dat het te veel wordt. De vraag is echter, hoe maak ik een goede planning?


Plannen, een kunst op zich

Goed plannen en een werkende planning maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Waaraan moet u denken en hoe moet u beginnen? In de bedrijfswereld wordt al jaren grondig gedigitaliseerd. Dit heeft verschillende voordelen, maar kan er ook voor zorgen dat contact met collega’s en werknemers minder wordt en het inzicht zo sneller wordt verloren. Een goede planning kan zeker digitaal gemaakt worden, vergeet echter niet om het persoonlijke contact te behouden en om inzicht te blijven houden in de werkprocessen in het bedrijf. 


De mix voor de perfecte planning

Een goede planning combineert een digitale planning samen met ‘ouderwetse’ hulpmiddelen om tot een perfecte mix te komen. Enkele handige hulpmiddelen waarmee u het overzicht makkelijk kunt bewaren zijn onder andere: Een planbord heeft vakken waar u indexelementen, tijdstroken en gekleurde insteekkaarten in kan doen. Zo kunt u per werknemer zien wat hij of zij moet doen, op welke dag en op welke tijd. Aanpassingen zijn makkelijk door te voeren en het bord blijft altijd overzichtelijk. Voor kleine bedrijven is een gezamenlijke agenda een goede optie. Hierin ziet u in een oogopslag wie er die dag afspraken heeft staan. Een glasbord is een interactief hulpmiddel waarop u en uw medewerkers kunnen schrijven. U kunt zo makkelijk zien wat de planning is en activiteiten die al voltooid zijn kunnen duidelijk afgevinkt worden. In combinatie met een goede digitale planning, behoudt u met deze handige hulpmiddelen makkelijk het overzicht. Zoek uit welke mix u het beste ligt en zorg ervoor dat uw planning altijd tiptop in orde is.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt