Hoe maak ik een fotoarchief?

Een fotoarchief maken is vaak een hele klus. Toch is het verstandig om een fotoarchief aan te maken en uw foto’s digitaal op te slaan. Een digitaal fotoarchief is namelijk ontzettend handig om gemakkelijk uw foto’s te archiveren.
 

Hoe fotoarchief maken?

Maar hoe kunt u gemakkelijk een fotoarchief opstellen om al uw foto’s te archiveren? Volg de volgende punten om uw fotoarchief op te stellen:
  • Verplaats al uw foto’s van de geheugenkaart van uw digitale camera naar uw computer.
  • Sla uw te archiveren foto’s op in een map met bijvoorbeeld de titel ‘Mijn afbeeldingen’.
  • Maak in die archiefmap submappen aan (bijvoorbeeld van jaartallen: 2013, 2012, 2011, …) en daarin  eventueel ook weer submappen (verjaardag, kerstmis, zomervakantie).
  • Verplaats elke afzonderlijke foto naar de juiste archiefmap.
Omdat uw computer niet het eeuwige leven heeft, doet u er goed aan uw foto’s op twee plaatsen te archiveren: op uw computer en op bijvoorbeeld een externe harde schijf.
 

Handige website voor fotoarchief maken

Een goede derde plek om een fotoarchief te maken, is het internet. Op websites als Picasa Dropbox en Flickr kunt u een gratis account aanmaken en privémappen aanleggen om uw fotoarchief op te slaan.. Bij grootverbruik of veel hoge resolutie beelden moet u mogelijk betalen voor deze opslagruimte, maar dat is hooguit een paar tientjes per jaar.

Met deze tips kunt u snel een fotoarchief maken en al uw foto’s digitaal archiveren. Later kunt u er altijd een fotoalbum van maken. Meer informatie over fotopapier en artikelen om een fotoarchief te maken kunt u vinden op onze website. Professioneel advies kunt u krijgen bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt