Hoe lang is een cartridge en een toner houdbaar?

De houdbaarheid van een cartridge of een toner ligt tussen de 1 en 4  jaar. Dit is een ruwe schatting want het hangt er natuurlijk vanaf hoe intensief u de cartridge of toner gebruikt. Een cartridge en een toner verschillen van elkaar in vorm, kleur en maat. 
 

Cartridge en toner

Een toner gaat langer mee dan een inkt cartridge en is daarom ook duurder in prijs. Een toner wordt gebruikt wanneer u veel en vaak print. Er zijn verschillende soorten toners, bijvoorbeeld:  Een inkt cartridge is wat exclusiever. De cartridges worden gebruikt in inkjet printers. Ze bevatten vloeibare inkt. De inkt in zo’n cartridge kan uitdrogen en is daarom maar beperkt houdbaar. Het voordeel van een cartridge is dat je deze kunt hergebruiken en dus de inkt aan kunt vullen. Daarom is een cartridge, wanneer u deze hergebruikt, wel 2 tot 10x opnieuw te gebruiken.
 

Houdbaarheid

Het ligt er aan of u een toner in gebruik heeft in de printer of in bewaring heeft als reserve. 
Een toner is maximaal één jaar houdbaar wanneer u deze buiten de printer bewaard. In gebruik hangt het af van de frequentie van het gebruik. De toner functioneert alleen als de rubberen rollen en tandwielen goed werken en draaien. Deze belangrijke onderdelen van de toner doen dit zolang ze vochtig van de inkt blijven. Wanneer deze indrogen gaat u merken dat de toner niet meer goed functioneert. 

Stilstaande inkt van een cartridge kan gaan stollen en vast zitten in de cartridge. Wanneer u de cartridge gebruikt maakt de printer deze automatisch schoon waardoor de inkt vloeibaar blijft. Het is handig om te weten dat, wanneer de cartridge over datum is, deze nog gewoon gebruikt kunnen worden. De cartridge is nog niet uit de verpakking of in de printer geweest.  De datum die op de verpakking staat is namelijk een garantiedatum (niet een te gebruiken tot datum). Oftewel tot een bepaalde tijd garandeert de fabrikant de kwaliteit die zij beloven. 

Wilt u erachter komen welke cartridge in uw printer hoort, gebruik dan de cartridgeselector. Wanneer u weet welke cartridge u nodig heeft kunt u eenvoudig opzoeken bij welke dichtstbijzijnde kantoorvakhandel u deze kunt verkrijgen. 

Vind de passende cartridge of toner voor uw printer bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt via onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt