Hoe kondig ik mijn zwangerschap aan op het werk?

Hoe kondig ik mijn zwangerschap aan op het werk? Veel vrouwen die zwanger zijn en werken, vragen zich dit af. Een werkgever is namelijk niet altijd blij met uw heugelijke nieuws. Er komen uren te vervallen en die moeten ingevuld worden. Heeft u een vast urencontract, dan is de werkgever ook verplicht om u zwangerschapsverlof te geven en dat kost dus extra geld. Toch bent u verplicht om tijdig op uw werk te vertellen over uw zwangerschap. Mede omdat de werkgever dan actie kan ondernemen om uw gemis voor en na de bevalling op te vangen.


Zwangerschap en werk

Als u zwanger bent en werk heeft, dient u tijdig op uw werk te melden dat u zwanger bent. Dit is nodig voor de werkgever, maar het kan ook in uw voordeel werken. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk dat u zich minder fit kunt voelen of prikkelbaarder bent. Wellicht vermijdt u bedrijfsborrels, omdat u niet mag drinken, maar denken collega’s dat u geen zin in hun gezelschap heeft. Om die foutieve aannames te voorkomen, is het goed om uw directe collega’s én werkgever in te lichten over uw zwangerschap. U kunt natuurlijk wachten tot u drie maanden zwanger bent en u zeker bent van een gezond kindje. Als u veel last heeft van misselijkheid en overgeven, dan kunt u misschien toch beter eerder het gesprekje op uw werk aangaan. Officieel hoeft u echter pas drie maanden voordat u uitgerekend bent uw werkgever van uw zwangerschap op de hoogte te stellen.


Bespreek het goed

Het is wettelijk vastgesteld dat uw werkgever rekening met u houdt als u zwanger bent. Dit betekent dat u zwangerschapsverlof krijgt en u niet ontslagen kunt worden vanwege uw zwangerschap. Hiernaast zijn er ook regels omtrent overwerken, werken in ploegen en reistijden vastgelegd. Die regels zijn er niet voor niets, want een zwangerschap is niet zomaar iets. Laat u dus niet afschepen als ‘zeur’ en kom voor uw rechten op. 


Het aankondigen van een zwangerschap

Hoe kondig ik mijn zwangerschap aan op het werk? Denk eerst goed na over hoe u de zaken wilt regelen. Heeft u veel last van zwangerschapskwalen? Kunt u taken overdragen aan een collega? Zijn er mogelijkheden om thuis te werken? Wat zegt uw arts over hoe uw lichaam zal reageren op de zwangerschap? Zet het op een rijtje en vraag een gesprek met uw werkgever aan. Bied eventueel hulp aan bij het zoeken naar oplossingen. Dan kan een werkgever niet lastig gaan doen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt