Hoe kan ik dubbelzijdig afdrukken?

U kent het wel: uw zoon of dochter heeft een werkstuk gemaakt van meer dan zestig pagina’s lang en nu moet het geprint worden. U heeft echter net een nieuw pak papier gekocht en vindt het zonde als dit direct voor de helft opgaat aan het werkstuk van uw zoon of dochter. Om te voorkomen dat u veel papier moet gebruiken voor dit soort grote printopdrachten, is het misschien een idee om dubbelzijdig af te drukken. Wat zijn de voordelen van dubbelzijdig afdrukken en hoe kunt u gemakkelijk dubbelzijdig afdrukken? 


De voordelen van dubbelzijdig afdrukken

Door dubbelzijdig te printen zorgt u er ten eerste voor dat er enorm veel papier wordt bespaard. Een document waar u normaal zestig velletjes papier aan kwijt bent, kost u nu nog maar dertig velletjes. Dubbel printen kost daarnaast simpelweg meer tijd. Wanneer u bijvoorbeeld snel een groot document wilt uitdraaien, kost het minder tijd om dit dubbelzijdig te doen, dan wanneer u velletje voor velletje zou printen. Tot slot is er nog een voordeel waaraan u misschien niet direct had gedacht. Dubbelzijdig printen is namelijk ook erg voordelig voor het milieu. U gebruikt namelijk maar de helft van de hoeveelheid papier die u bij enkelzijdig printen zou gebruiken. 


Hoe dubbelzijdig te printen?

U kent nu de voordelen van dubbelzijdig printen, tijd om u uit te leggen hoe u uw computer daadwerkelijk dubbelzijdig kan laten printen. Veel printers staan namelijk niet standaard ingesteld op dubbelzijdig afdrukken. Wanneer u hier verandering in wilt brengen, moet u een aantal stappen volgen:
  • Open uw configuratiescherm en zoek naar “Printers en Apparaten”.
  • Selecteer hier uw printer.
  • Ga vervolgens naar eigenschappen.
  • Hier kunt u de optie “Dubbelzijdig afdrukken” selecteren.
  • Uw printer zal voortaan standaard dubbelzijdige printjes uitdraaien. 

Tips, tricks en informatie

Wilt u alle tips, tricks, stappenplannen en informatie nog even rustig doorlezen? Dat kan! Kijk even op DéKantoorvakhandel.nl. Hier vindt u naast informatie over het dubbelzijdig printen ook handige producten zoals printpapier, cartridges en allerlei soorten printers. Of bezoek een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Hier staan professionals voor u klaar om u te helpen op het gebied van printers en benodigdheden. Met behulp van de postcodezoeker vindt u eenvoudig de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt