Hoe kunt u een iPad resetten?

Een iPad resetten is eigenlijk erg makkelijk. Het is handig om te weten hoe u een iPad moet resetten. Na het kopen van een iPad kan het namelijk voorkomen dat de iPad vast loopt. Wanneer uw iPad vast loopt kunt u de iPad resetten. DéKantoorvakhandel geeft u advies over het resetten van een iPad. 
 

Het resetten van de iPad

Een iPad kan, net als andere apparaten, wel eens vastlopen. Er zijn verschillende opties om een iPad te resetten. Echter is het niet altijd nodig om uw iPad te resetten. In sommige gevallen is het probleem namelijk al weer opgelost door de iPad gewoon te opnieuw op te starten. Aan de hand van de volgende stappen wordt uitgelegd wat u kunt doen als uw iPad vast loopt.
 

Herstarten 

Het is niet altijd nodig om uw iPad te resetten. Zo kunt u soms het probleem ook oplossen door uw iPad simpelweg opnieuw op te starten. Probeer dus altijd eerst uw iPad opnieuw op te starten voordat u uw iPad reset. Om uw iPad opnieuw op te starten drukt u op de bovenkant van de iPad het knopje in. Deze dient u net zolang in te drukken totdat er een schuifbalk op uw scherm verschijnt. Sleep vervolgens de schuifbalk naar rechts om u iPad uit te schakelen. Om uw iPad weer op te starten, drukt u dezelfde knop in totdat er een Apple-logo op het scherm verschijnt. 
 

Harde reset uitvoeren 

Heeft het herstarten van uw iPad niet geholpen? U kunt dan een harde reset voor uw iPad uitvoeren. Wanneer u een harde reset uitvoert blijven uw persoonlijke gegevens bewaard. Door uw iPad te resetten blijven uw instellingen wel hetzelfde en blijven de gedownloade programma's ook gewoon op uw iPad staan. 

Het resetten van uw iPad kan alleen wanneer deze uitgeschakeld is. Druk dus de knop aan de bovenkant in, totdat er de schuifbalk verschijnt en schuif deze dan naar rechts om de iPad uit te schakelen. Wanneer uw iPad uit staat dient u het volgende te doen: Houd de uit/aan knop samen met de home knop ingedrukt (de home knop is de ronde knop onderaan). U houdt dit vast totdat u een Apple-logo ziet verschijnen. Meestal is dit na zo’n 10 seconden. Uw iPad start weer opnieuw op en is gereset. 
 

Terug naar fabrieksinstellingen 

Werkt het bovenstaande niet of niet genoeg? Dan kunt u de iPad terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Hierbij gaan wel alle gegevens verloren, dus het is aan te raden een back up te maken. Om uw iPad naar fabrieksinstellingen terug te zetten dient u het volgende te doen: 
  • Ga naar instellingen
  • Selecteer algemeen
  • Stel opnieuw in
U krijgt nu verschillende mogelijkheden: herstel alle instellingen, wis alle inhoud en instellingen, herstel netwerkinstellingen, herstel beginschermindeling en herstel locatiewaarschuwingen. 

Om alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen kiest u: Wis alle inhoud en instellingen. 

Bent u op zoek naar tablet accessoires voor uw iPad? Of zoekt u andere kantoorartikelen? Zoek dan met onze postcodezoeker naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt