Hoe herken ik milieuvriendelijke kantoorartikelen?

Milieuvriendelijke artikelen zijn steeds populairder. Steeds meer bedrijven kiezen voor milieuvriendelijke kantoorartikelen. De makkelijkste manier om een milieuvriendelijke keuze te maken, is goed te letten op de verschillende keurmerken. Producten met een of meerdere van deze keurmerken zijn minder belastend voor het milieu dan producten zonder keurmerk.
 

Milieuvriendelijke kantoorartikelen herkent u zo

Milieuvriendelijke kantoorartikelen kunt u gemakkelijk herkennen. Wij hebben een aantal belangrijke kenmerken van milieuvriendelijke kantoorartikelen voor u op een rijtje gezet. 
 

Sustainable Office

Branchebreed initiatief om milieuvriendelijke kantoorartikelen onder de aandacht te brengen. De veiligheids-, gezondheids- en duurzaamheidscriteria waaraan deze milieuvriendelijke kantoorartikelen voldoen, vindt u op www.sustainable-office.eu. 
 

Europese Bloem

Europees ecolabel voor non-foodproducten en diensten, van schoonmaakmiddelen tot kopieerpapier tot toeristische accommodaties. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst.
 

Blaue Engel

De Duitse variant van het Nederlandse Milieukeur. Het label geldt als een van de meest degelijke en vergaande milieukeurmerken. 
 

Nordic Swan

Het officiële milieukeurmerk in Scandinavië. De criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst.
 

Milieukeur

Nederlands keurmerk voor onder meer voedingsmiddelen, papier, verf, meubelen, brandblussers en aanbieders van ecostroom. 
 

FSC

Forest Stewardship Council is een internationale organisatie die een duurzaam en verantwoord beheer van de bossen stimuleert. U komt het label tegen op hout en houtproducten, zoals meubels, vloeren en papier.
 

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Keurmerk voor verantwoord geproduceerde hout- en of papierproducten.
 

Paper by Nature

Dit keurmerk garandeert een minimale impact op het milieu van de papierproducerende en papierverwerkende industrie.
 

Cradle to Cradle (C2C)

Afval is voedsel, zon is de energiebron en respect voor diversiteit, dat zijn de drie basisprincipes van Cradle to Cradle.
 

CO2-neutraal

Wanneer er bij de productie geen broeikasgassen vrijkomen of wanneer de broeikasgassen volledig gecompenseerd worden, mag een product betiteld worden als ‘klimaatneutraal geproduceerd’.
 

Kringloop

Dit logo wordt gebruikt voor producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.
 

Fairtrade

Het Fairtrade keurmerk garandeert dat dit product (koffie, chocolade, bananen) tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade-handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden.


Meer informatie

Wilt u meer weten over milieuvriendelijke kantoorartikelen en de keurmerken van deze milieuvriendelijke kantoorartikelen? Bezoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Hier staan professionals voor u klaar. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van milieuvriendelijke artikelen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt