Hoe gebruikt u een dicteerapparaat?

Een dicteerapparaat is een ideaal apparaat om belangrijke vergaderingen of gesprekken op te nemen. Met de hulp van dit apparaat hoeft u zich nooit meer af te vragen wat er nu precies gezegd is. Zo heeft u niet alleen altijd toegang tot een eerder gevoerd gesprek, lastige situaties worden voorkomen omdat u precies terug kunt zoeken wat er gezegd is. Hoe gebruikt u een dicteerapparaat? Het antwoord op deze vraag en enkele andere handige tips leest u hier.


Een dicteerapparaat gebruiken

Er zijn verscheidene soorten dicteerapparaten. Wat deze apparaten in overeenkomst hebben, is dat ze allemaal makkelijk in gebruik zijn. Een dicteerapparaat is, simpel gezegd, niets anders dan een geluidsrecorder met een microfoon en in zowel een analoge als digitale variant te verkrijgen. Het verschil tussen beide apparaten is dat bij het analoge dicteerapparaat het geluid op een cd opgenomen wordt en bij de digitale variant op een chip. Het gebruik van een dicteerapparaat spreekt voor zich. U drukt op de opname knop en het apparaat zal voor u het gehele gesprek opnemen. Zo houdt u uw handen vrij en kunt u actief deel nemen aan een gesprek of vergadering.


De vele voordelen van het dicteerapparaat

Het gebruik van goede dicteerapparatuur, zoals de Philips DPM 7200, geeft u vele voordelen. Niet alleen houdt u uw handen vrij en kunt u uw aandacht volledig op het gesprek richten, ook kunt ook genieten van een groot scala aan andere voordelen:
  • U weet niet meer precies wat er gezegd is? Luister het snel terug! Dicteerapparaten slaan automatisch alles op. Pas als u een bestand wist, is het niet meer mogelijk om fragmenten terug te luisteren.
  • U kunt het geluidsfragment bewerken en zo alleen delen van het gesprek die u echt nodig heeft bewaren.
  • Het apparaat is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo is er altijd een dicteerapparaat dat past bij uw behoeften.
Met het juiste dicteerapparaat mist u nooit meer een gesprek of goed idee, houdt u tijd over om alleen de aantekeningen te maken die er echt toe doen en bent u vrij om goed en doortastend aan een gesprek of vergadering deel te nemen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt