Hoe gebruik ik labels en etiketten?

Etiketten en labels worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Allereerst is het verstandig na te gaan waarvoor u de labels of etiketten nodig heeft en waar u deze op wilt plakken. Afhankelijk van waar u het etiket voor wilt gebruiken, kunt u letten op kenmerken van etiketten. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat het etiket permanent hecht of is het juist handig als u het etiket makkelijk weer kunt verwijderen? Dient het een opvallend of gekleurd etiket te zijn? Welk etiket of label wenst u te gebruiken? De kantoorvakhandel biedt u verschillende soorten etiketten.
 

Adresseren en sorteren met etiketten

Etiketten gebruikt u voornamelijk om een en ander te sorteren. Een etiket is eenvoudig en snel in gebuik. U schaft bijvoorbeeld kantoor etiketten op rol aan. Deze etiketten van Herma zijn fijn in gebruik om te adresseren, om voorraadbakken mee te sorteren, voor overkleven of als tekstetiket voor monsters of foto’s. De etiketten zijn van hoogwaardig, houtvrij wit schrijfpapier. De kwaliteit is dekkend. De etiketten kunnen met de schrijfmachine maar ook met de hand beschreven worden. Om te adresseren kunt u ook rechthoekige etiketten gebruiken. Gekleurde rechthoekige etiketten worden daarentegen eerder gebruikt om te sorteren, archiveren en markeren. 
 

Frankeren met etiketten

De Kantoorvakhandel biedt ook frankeeretiketten. De frankeeretiketten van Zweckform bijvoorbeeld, voor universeel gebruik. 
 

Organiseren met ronde etiketten

Ronde etiketten kunnen gebruikt worden om aan te geven van wie bepaalde zaken zijn. Dit kan op formulieren, mappen, pakketten, etc. Een rond etiketje ergens opplakken kan ook een betekenis hebben zoals een deadline, dat het prioriteit heeft of een houdbaarheidsdatum. 
 

Etiketten voor schriften

Etiketten kunnen ook prima gebruikt worden om ergens op te plakken om een bezit aan te geven. Bij bepaalde dossiers, en wat schoolspullen betreft op een schrift. Veel scholieren en studenten gebruiken etiketten om op schriften te plakken. Op deze manier kunnen zij aangeven dat het schrift van hun is, voor welk het vak het schrift bedoeld is en in welke klas hij of zij zit. Dit maakt studeren een stuk overzichtelijker. Ook te gebruiken op gekafte boeken
 

Etiketten voor in de diepvries

Deze zelfklevende etiketten voor het kenmerken en beschrijven van diepvrieszakken zijn ontzettend handig. U kunt op het etiket zetten wat er in de zak zit en hoe lang de inhoud houdbaar is. De etiketten zijn van papier en hebben een speciale diepvries kleeflaag. De etiketten zijn ook weer makkelijk te verwijderen met water. 
 

Etiketten om op te printen

Witte, transparante, gekleurde, etiketten voor buiten, gerecyclede etiketten. Allemaal etiketten die u bij de Kantoorvakhandel kunt vinden. En op deze etiketten kan geprint worden. De meesten zijn geschikt voor (kleuren) inkjet printer, laserprinters en kopieermachines. Let bij het gebruiken van adresetiketten voor printers op het apparaat waarmee u de etiketten wilt bedrukken. Het verschil in temperatuur van bijvoorbeeld een laserprinter ten opzichte van een inkjetprinter zorgt ervoor dat u uw etiketsoort af moet stemmen op uw apparaat. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor etiketten die voor zowel laserprinters als inkjetprinters geschikt zijn.
Bij adresetiketten voor printers maakt u gebruik van een door de leverancier ontwikkeld template zodat u eenvoudig uw tekst of afbeelding op het etiket kunt printen. Labelprint-systemen zijn geschikt voor diverse soorten labels. Welke labels geschikt zijn (qua labelbreedte) voor welke printer staat aangegeven bij het product dat u wilt kopen.

Toch liever een labelprinter? Dat is natuurlijk helemaal ideaal om uw papierwerk of bijvoorbeeld fotoalbums te organiseren en sorteren. 

Heeft u etiketten of labels nodig? Bij Dé Kantoorvakhandel bent u aan het juiste adres voor diverse soorten, kleuren en maten etiketten en labels. Vind een verkooppunt bij u in de buurt via de postcodezoeker

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt