Hoe creëer ik meer structuur op mijn werkplek?

Een opgeruimde werkplek vraagt om structuur. Die structuur zit ‘m niet alleen in waar u wat opruimt, maar ook in hoe u uw werk doet. Er zijn mensen die alles in hun hoofd op een rijtje hebben en dat rijtje onverstoorbaar afwerken. Er zijn ook mensen die elke dag opnieuw van plan zijn een overzichtelijk lijstje te maken en al tijdens het opstellen ervan afgeleid worden. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn voorkeuren voor de manier waarop hij werkt, maar er zijn heel wat handige hulpmiddelen die een eenvoudig wat meer structuur kunnen brengen. 

To-do-boek/agenda/weekplanner

Noteer al uw taken en bouw elke dag wat ruimte in voor onvoorziene opdrachten of onderbrekingen.


Planbord

Maak een planning voor de langere termijn. Zo heeft u uw einddoel altijd voor ogen.
 

Brievenbakjes

Verdeel de documenten en taken die u krijgt over vier bakjes: belangrijk/urgent, belangrijk/niet urgent, niet belangrijk/urgent, niet belangrijk/niet urgent. U weet nu waar uw prioriteiten liggen. Maar denk eraan: als u er helemaal niet naar omkijkt, worden ook de niet belangrijke/niet urgente zaken op een bepaald moment urgent!
 

Brievenboek
 

Verzamel alle brieven, facturen, offertes en mailings die u moet ondertekenen of moet laten ondertekenen in een brievenboek. U kunt die handtekeningen dan aan het einde van de dag in een keer (laten) zetten.  

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt