Het juiste lint voor uw typemachine kopen

Welke soorten lint voor typemachines zijn er?

Met de komst van de computer zijn nagenoeg alle typemachines uit het kantoorleven verdwenen. Schrijven en schrijfmachines zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Toch zijn het prima apparaten om op te werken, zeker wanneer u niet goed met een computer overweg kunt. Een typemachine heeft linten nodig. DéKantoorvakhandel.nl heeft een breed assortiment aan linten voor uw typemachine. Hoe weet u nu welk lint u nodig heeft en welke soorten lint voor typemachines zijn er eigenlijk? Op deze vragen krijgt u hier antwoord.


Waarom een typemachine gebruiken?

De meeste mensen werken tegenwoordig op een laptop of desktop. Via een computer hebt u toegang tot internet, kunt u gemakkelijk tekstverwerken en bestanden vervolgens veilig opslaan. Het grootste nadeel van een typemachine ten opzichte van schrijven op een laptop of computer is dat er geen mogelijkheid is om eventuele typefouten te corrigeren. Toch heeft een ouderwetse typemachine ook voordelen:
  • Typemachines zijn duurzaam en gaan vaak langer mee dan een laptop.
  • U leert nauwkeurig werken en beter schrijven.
  • Een typemachine verbruikt geen stroom. Niet alleen bespaart u op energie, maar de typemachine kan altijd gebruikt worden, zonder deze op te laden. Daarentegen heeft een typemachine wel lint nodig.

Welk lint voor welke typemachine?

Typemachines werken niet met cartridges, maar met speciaal inktlint dat om de zoveel tijd moet worden vervangen. Wat voor soort lint u hiervoor nodig heeft, is afhankelijk van het soort typemachine. Welke soorten lint voor typmachines zijn er? Werkt u op een oude typemachine of op een modernere elektronische typemachine? Oudere schrijfmachines hebben meestal linten van textiel, zoals nylon, zijde of katoen, die hergebruikt kunnen worden. Nieuwere typemachines hebben koolstofstrips. Deze zijn eenmalig te gebruiken en moeten dus worden vervangen als ze aan het einde van de band zijn. Deze banden zijn vaak speciaal ontwikkeld voor een bepaald type schrijfmachine van dezelfde fabrikant. 


Kies uw kleur

Behalve dat er veel soorten lint voor verschillende typmachines verkrijgbaar zijn, kunt u ook kiezen uit diverse kleuren inkt. Zwart is de meest voorkomende kleur, maar ook paars, rood/violet en rood/blauw zijn mooie kleuren voor typemachinelint. 

Wilt u meer weten over de verschillende soorten lint voor uw typmachine? Ga dan eens langs bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Deze vindt u met behulp van de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt