Het juiste lint voor uw typemachine kopen

Een typemachine, ook wel schrijfmachine genoemd, klinkt enigszins nostalgisch. Toch wordt er nog steeds gebruik van gemaakt. Het heeft namelijk een aantal praktische voordelen ten opzichte van de hedendaagse laptop, zoals duurzaamheid en energiebesparing.
Waar u bij een typemachine wel op moet letten, is dat u op tijd het inktlint van de typemachine vervangt. Welk lint voor uw typemachine kopen? Dat leest u in deze blog.


Duurzaam schrijfmateriaal

Typemachines worden al eeuwenlang gebruikt om mee te schrijven. Met de komst van computers is de typemachine bijna helemaal verdwenen. Nu neemt de populariteit weer toe, onder andere om deze voordelen:
  • U blijft niet eindeloos bezig met schrijven en corrigeren. 
  • Een typemachine veroudert nauwelijks. Deze blijft ook na enkele jaren nog goed functioneren, zonder nieuwe software-updates te hoeven doen.
  • Met een schrijfmachine krijgt u niet te maken met virussen of hardware-problemen.

Welk inktlint heeft u nodig?

Waar u voor digitaal printen een cartridge nodig heeft, werkt een typemachine niet zonder inktlint. Een typemachine heeft namelijk een rol waar een vel papier omheen draait. Bij iedere letter die wordt getypt, verschuift deze rol een stukje naar links, net als het inktlint. Na verloop van tijd moet deze worden vervangen. Lint voor een typemachine kopen is geen gemakkelijke klus, aangezien iedere typemachine ander soort lint nodig heeft. Het is daarom van belang dat u kiest voor hetzelfde merk lint als uw typemachine. Typt u nog op een oude typemachine? Dan heeft u wellicht een lint van textiel nodig. Wat nieuwere schrijfmachines werken met lint van koolstof.


Gekleurd lint typemachine

Net als voor printers zijn er ook voor typemachines verschillende kleuren linten. De meest gebruikte kleur is zwart, maar er zijn ook linten verkrijgbaar in rood/violet of rood/blauw. Ook de kleur paars is verkrijgbaar als inkt voor de typemachine. Wilt u meerdere kleuren gebruiken op één vel papier? Dan zult u het typemachinelint halverwege moeten vervangen door een andere kleur.  


Enkele of dubbele spoel?

Niet iedere typemachine is hetzelfde, dus heeft ook iedere schrijfmachine een ander typemachinelint nodig. Zorg dat u weet op welk merk typemachine u schrijft en welk type lint u voor deze machine nodig heeft. Typemachinelint is verkrijgbaar op dubbele of enkele spoel. In de meeste gevallen wordt lint voor een typemachine geleverd op een dubbele spoel. Deze bestaat uit een lege en een volle variant, waarbij het lint zich gedurende het typen verplaatst van de volle naar de lege spoel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt

Subvragen