Wat zijn goede tekenblokken voor industriële vormgeving?

Hoogwaardige tekenblokken worden veelal gebruikt bij industriële vormgeving. Voor schetsen, gedetailleerde tekeningen en ontwerpen biedt hoogwaardig tekenpapier een uitkomst. Het voordeel van dat tekenpapier is de hoge scheurvastheid en de hoge licht- en verouderingsechtheid. Alle DIN-waarden zijn per tekenpapier-soort verschillend en te lezen bij de productomschrijving.


Industriële vormgeving

Voor het tekenen op schaal is millimeterpapier heel nauwkeurig, de lijnen zijn zo uiterst precies op het papier te krijgen, zowel a3- als a4-formaat. Schetspapier biedt daarentegen weer het voordeel dat het dikker papier betreft, waardoor het gemakkelijk is meerdere lagen aan te brengen met uw schrijfgerei. Het uitgummen van delen van de tekening is door de dikte van het papier ook makkelijker. Schetspapier kent ook de voordelen dat het minder snel opkrult en minder snel verkleurt, dat komt omdat het tekenpapier zuurvrij zijn.
 

Tekenpapier voor creatieve uitspattingen

Aquarel tekenpapier is nog dikker dan schetspapier en daardoor perfect om het te gebruiken als u in de creatieve branche aan het werk bent. Ook calqueerpapier wordt vaak door kunstenaars gebruikt, maar ook architecten. Het papier is transparant wat de mogelijkheid biedt om het papier over een bestaande tekening te leggen, dat kan tot nieuwe inzichten leiden.

Voor advies over de verschillende soorten tekenpapier kunt u naar een kantoorvakhandelaar in de buurt gaan. Via de postcodezoeker vindt u een kantoorvakhandelaar bij u in de buurt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt