Goede snijmachine voor papier kopen: 3 tips

Een snijmachine voor papier kopen, doet u niet zo gemakkelijk. Als u dacht dat er slechts één soort snijmachine bestond, dan heeft u het mis. Er zijn rolsnijmachines, handmatige snijmachines en papiersnijders die met gemak de dikste stapels papier netjes en snel kunnen snijden. Waarvoor u de snijmachine wilt gebruiken, is van groot belang voor de keuze die u maakt als u een snijmachine voor papier gaat kopen. Gebruik de 4 handige tips om een goede keuze te maken.


Tip 1: Kies de machine die bij uw gebruik past

De een werkt veel met afzonderlijke werken die gesneden moeten worden, terwijl de ander vooral A4-vellen moet snijden. Voor specifiek gebruik, kiest u beter voor een snijmachine die u handmatig bedient, waarmee verschillende formaten van papier gesneden kunnen worden, de rolsnijmachine bijvoorbeeld. Moet u veel stapels snijden? Ga dan voor een zware snijmachine. Alleen deze kan het aan om door grote stapels papier heen te snijden. Bovendien verschuift het papier in zo’n zware snijmachine voor papier niet.


Tip 2: Kies de machine die u gemakkelijk kunt bedienen

Niet iedereen heeft veel kracht. Kies daarom voor gemak met een zware snijmachine of een rolsnijmachine. Bij de zware snijmachine komt u zonder kracht zelfs probleemloos door hele stapels papier. De rolsnijmachine is ook handig in gebruik, maar past dan beter bij snijklussen van losse vellen papier, zoals foto’s of posters. Moet u gewoon af en toe een velletje papier snijden? Dan kan dit ook eenvoudig met een handmatige snijmachine.


Tip 3: Kies de papiersnijmachine die bij uw kantoor past

Een snijmachine voor papier kopen die bij uw kantoor past? Hoezo? Niet ieder kantoor is even groot opgezet. De doorsnee handmatige snijmachines zijn compact en passen dus goed in de kleinste kantoorruimten. Het nadeel is dan wel dat u plek nodig heeft om de snijmachine te gebruiken. Daarnaast heeft u ook een plek nodig om de snijmachine op te bergen, zodat hij uit het zicht én veilig staat. Een rolsnijmachine is vrij compact verkrijgbaar en daarvoor heeft u niet altijd een tafel nodig. De snijmachine kan namelijk op zichzelf staan. Deze snijmachinetafels hebben dan ook een handige opvangbak voor stroken papier. De zware snijmachine voor stapels papier zijn ook snijmachine en tafel in één. Deze machine is echter groter en alleen geschikt als u voldoende vrije ruimte op kantoor heeft. Handig is wel dat de zware snijmachine een schap onderin heeft voor alle stapels papier die gesneden moeten worden. Erg praktisch voor kantoren waar veel gesneden wordt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt