Wat is een goed tekenpotlood?

Een goed tekenpotlood nodig? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tekenpotloden, markers en pennen die u kunt gebruiken om te tekenen. Potloden worden het meest gebruikt om te tekenen, maar ook onder potloden is er onderling nog veel verschil. Wat is een goed tekenpotlood om te tekenen?
 

Soorten tekenpotloden

Er zijn veel verschillende soorten potloden waarmee u kunt tekenen. Zo zijn er veel verschillende soorten merken die potloden verkopen. Maar wanneer u potloden nodig heeft om te tekenen, is het verstandig om naar de hardheid van potloden te kijken. 
 

Hardheid potloden

Maar de hardheid van potloden, wat houdt dat nou precies in? De hardheid van potloden gaat van 5H tot 7B en stelt wel degelijk iets voor. Het meest standaard gebruikte potlood is het HB potlood, dit potlood is niet hard en niet zacht. 

De potloden met de code H, zijn potloden die harder zijn. Hoe hoger het getal dat voor de H staat, hoe harder het potlood is. Deze potloden zijn echter niet echt geschikt om te tekenen, maar bij architecten en grafisch tekenen worden deze potloden wel gebruikt. 

De potloden met de code B erop zijn potloden die erg zacht zijn. Het getal voor de B geeft aan hoe zacht het potlood is. Potloden met code B zijn erg geschikt voor tekenen van bijvoorbeeld portretten, dit dankzij hun zachtheid. Wanneer u dus een goed tekenpotlood nodig heeft, is een tekenpotlood met code B perfect.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt