Fruit op kantoor, wat zijn de mogelijkheden?

De dagen van een broodje kroket halen in de bedrijfskantine zijn bijna voorbij: tijd voor fruit op kantoor! Bij de meeste bedrijven zult u deze en andere vette versnaperingen niet snel meer op de menukaart zien. Gezond leven en eten is tegenwoordig het devies. Voedingsgoeroes als Jamie Oliver  hebben ervoor gezorgd dat deze trend waarschijnlijk nog lang de norm zal blijven. Hier is uiteraard niets mis mee, gezond eten is namelijk goed voor lichaam en geest. Ook als uw bedrijf of het bedrijf waar u werkt geen (gezonde) kantine heeft, kan gezond eten wel degelijk aangemoedigd en gestimuleerd worden. Fruit eten is een van de manieren waardoor gezond eten op kantoor een stuk toegankelijker wordt. De vraag is daardoor: fruit op kantoor, wat zijn de mogelijkheden?


Neem de tijd voor gezonde voeding

Veel mensen eten onbewust slecht. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door tijdsgebrek. Snel een snack pakken voordat u de deur uit rent of vergeten het brood te smeren en daarom maar iets snacken in de kantine, tijdgebrek is vaak de oorzaak van dit soort situaties. Sta dus iets eerder op of neem in de avond al de tijd om een gezonde boterham te smeren of om wat stukken fruit klaar te leggen. Zo staat u minder gestrest op en heeft u tevens een gezonde maaltijd.


Fruit op kantoor

U hoeft niet alleen uw eigen levensstijl aan te passen, maar kunt ook meehelpen aan een andere eetcultuur op het werk. Zorg bijvoorbeeld voor fruit op kantoor. Een fruitmand op kantoor is een goede optie en wordt door veel kantoorvakhandels aangeboden, samen met andere (facilitaire) producten die bijdragen aan een gezond kantoor. Wanneer deze mand duidelijk in het zicht staat, zullen werknemers er sneller voor kiezen om voor het welbekende ‘appeltje voor de dorst’ te kiezen in plaats van naar de kantine te gaan voor een colaatje en een zoete snack. Daarnaast zorgt een vrolijke fruitmand met kleurige stukken fruit ook voor wat kleur op de werkvloer. En zeg nou zelf, dat ziet er toch veel appetijtelijker uit dan een oude trommel met droge koekjes?

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt