Een PowerPoint presentatie geven, hoe doe ik dat?

Een PowerPoint presentatie geven voor partners, klanten of collega’s is altijd weer spannend. Hoe zorgt u ervoor dat de informatie interessant blijft en welke manier van presenteren houdt u aan? Vraagt u zich af ‘hoe doe ik dat?’ Lees dan verder, want aan het geven van een PowerPoint presentatie zitten nogal wat do’s en dont’s verbonden. Hier leest u hoe u een uitstekende presentatie kunt geven die de luisteraar zal boeien tot het eind.


Houd het natuurlijk

U weet het misschien nog wel van vroeger: voor een vak op de middelbare school een boekpresentatie of spreekbeurt geven voor de hele klas. Alle informatie werd zo veel mogelijk uit het hoofd geleerd en tijdens de presentatie opgedreund voor de luisteraars. Dit is een voorbeeld van hoe het niet moet. Een PowerPoint presentatie geven, hoe doe ik dat dan wel? Door alleen de kern- en steekwoorden op te schrijven van de informatie waarover u gaat vertellen. Een PowerPoint presentatie maken, doet u met verschillende pagina’s, die in een logische volgorde uw presentatie weergeven. Deze pagina’s hoeven niet vol te staan met hele verhalen. De kerninformatie wordt weergegeven, en u vertelt het verhaal live eromheen. Dat komt veel natuurlijker over dan wanneer u alles uit het hoofd leert en bovendien is het veel boeiender om naar deze presentatie te kijken.


Het gebruik van hulpmiddelen

Presentatiehulpmiddelen zijn er niet voor niets. Een PowerPoint maken doet u met pointers, beamers en schermen die speciaal ontwikkeld zijn voor het geven van een goede presentatie. Maak dan ook gerust gebruik van deze hulpmiddelen. Door uw presentatie op een groot scherm te projecteren, is het voor het hele publiek duidelijk en kunt u onverstoord uw praatje geven. Met een pointer kunt u handig belangrijke grafieken of plaatjes aanwijzen en beter uitleggen. Wanneer u gebruikmaakt van een projectiescherm, is het wel belangrijk om te onthouden dat u niet alleen maar naar het scherm gedraaid staat. Het grote scherm is voor het publiek om naar te kijken, en u kijkt op uw eigen laptop die voor u staat om de presentatie bij te houden. Op die manier krijgen de luisteraars het gevoel dat u alle aandacht voor hen heeft en niet wordt afgeleid door het scherm.

Heeft u hier het antwoord gevonden op de vraag: ‘een PowerPoint presentatie geven, hoe doe ik dat?’? Dan wenst DéKantoorvakhandel.nl u veel succes bij een PowerPoint maken en deze presenteren!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt