Dresscodes op het werk

Natuurlijk gelden er bepaalde dresscodes op het werk. Echter zijn dit vaak ongeschreven dresscodes. Per bedrijf kunnen de dresscodes verschillen. Zo heeft het ene bedrijf speciale bedrijfskleding, moet je bij andere bedrijven gekleed zijn terwijl je bij sommige bedrijven zelf mag bepalen wat je aantrekt. Maar hoe zit het nu precies met die dresscodes op het werk? Wat kunt u wel aantrekken en wat kan echt niet? 


Niet alleen kleding

Natuurlijk verschilt het per beroep wat de dresscode op het werk is. Zo moet een secretaresse er representatief uitzien, terwijl een winkelmedewerker vaak bedrijfskleding draagt. Maar naast kleding dient u ook rekening te houden met accessoires, schoenen en zelfs uw parfum. 

Het belangrijkste is dat het nooit te veel is. Kies voor subtiele accessoires, zoals een horloge en een kleine ketting. Ook op het gebied van parfum kunt u beter kiezen voor een subtiele geur. 


Wel of geen vastgestelde dresscode

Het hangt er dus van af of er bij het bedrijf een dresscode is vastgesteld of niet. Als er een vastgestelde dresscode is, dan zult u hier op gewezen worden wanneer u aan de slag gaat bij dit bedrijf. Bij een vastgestelde dresscode is het voor iedereen duidelijk wat wel en niet kan. 

Echter zijn er ook veel bedrijven die geen vastgestelde dresscode hanteren. Dan is het een stuk lastiger om te kiezen wat u voor kleding draagt naar uw werk. U kunt dan het beste uw leidinggevende vragen of er een bepaalde dresscode wordt aangehouden binnen het bedrijf. Natuurlijk kunt u er ook achter komen door tijdens uw sollicitatie goed op te letten. Door te kijken naar wat de andere medewerkers dragen kunt u er redelijk snel achter komen wat de dresscode is. 


Wat u niet aan kunt trekken

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die u beslist niet aan kunt trekken naar uw werk. Ongeacht of er een dresscode geldt of niet, deze dingen kunnen echt niet. 
  • Slippers
  • Rammelende accessoires
  • Minirok of diep decolleté
  • Vieze kleding
  • Kleding met gaten

Houdt dus rekening met de dresscode van een bedrijf. Op deze manier zorgt u voor een goede indruk!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt