Wat is een doorschrijfkasboek?

Wat is een doorschrijfkasboek? Veel mensen vragen zich dit af. We beginnen met uit te leggen wat een kasboek is. Een kasboek is een onderdeel van een financiële boekhouding. In een kasboek staan de inkomsten en uitgaven van uw bedrijf of huishouden in chronologische volgorde. Met een kasboek heeft u goed inzicht in uw inkomsten en uitgeven. 
 

Doorschrijfkasboek, wat is dat nou precies?

Doorschrijfkasboeken worden veel gebruikt in bedrijven waar met contant geld wordt betaald. Het is namelijk belangrijk dat u de omzet bijhoudt. Dit kunt u gemakkelijk doen aan de hand van een doorschrijfkasboek. Het is namelijk belangrijk dat u goed bijhoudt hoeveel geld u van de omzet naar de bank brengt en hoeveel geld u uitgeeft aan andere kosten. Tevens verplicht de fiscus elk bedrijf een kasboek bij te houden.

Als u gebruik maakt van een doorschrijfkasboek dan maakt u gelijk een kopie van uw kasboek voor uw administratie via de speciale doorschrijfvellen. Het is belangrijk om deze kasboekvellen apart van het originele kasboek te bewaren. Als u uw kasboek dan verliest, heeft u altijd de kopieën nog om op terug te vallen. 
 

Collectie doorschrijfkasboeken

Doorschrijfkasboeken zijn erg gewild, omdat u net wat extra zekerheid heeft. U heeft namelijk altijd nog een kopie van uw kasboek. Bij de kantoorvakhandel vind je verschillende doorschrijfkasboeken van Jalema. Dus voor al het gemak kiest u voor een doorschrijfkasboek. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw financiële administratie. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt