Creëer een veilige werkplek

Waar we ook werken, gemiddeld zitten we 40 uur in de week achter onze laptop of pc. Maar heeft u ook een veilige werkplek? Door een verkeerde werkhouding kunnen namelijk gezondheidsklachten ontstaan. Een goede houding tijdens uw werk is essentieel voor uw gezondheid en om veilig te werken. Door middel van ergonomische hulpmiddelen creëert u een veilige werkomgeving die voldoet aan de officiële eisen van de ARBO voor werkplekken op kantoor. 


Veiligheid op de werkvloer

Een laptop of een bureaustoel lijken op het eerste gezicht niet schadelijk. Maar werkt u 40 uur in een verkeerde werkhouding, dan kunnen klachten ontstaan, zoals een muisarm, pijn in uw schouders of nekpijn. Voorkom lichamelijke klachten en creëer een veilige werkomgeving voor uzelf en uw werknemers door de werkplekken te voorzien van ergonomische hulpmiddelen.


Ergonomische hulpmiddelen voor een veilige werkplek

Tegenwoordig wordt het merendeel van de werkzaamheden op kantoor digitaal uitgevoerd. De laptop en muis zijn hierdoor onmisbaar geworden in uw werkomgeving. Toch wordt er weinig aandacht besteed aan de wijze waarop deze middelen juist ingezet dienen te worden, zodat u lichamelijke klachten vermijdt en elke dag weer fijn en pijnloos het kantoor verlaat. Een aantal kleine aanpassingen kan al een groot verschil maken.
 
  • Dankzij een ergonomisch gevormd toetsenbord zorgt u bijvoorbeeld dat uw handen in de juiste positie op het toetsenbord staan, waardoor u klachten in uw pols en schouders voorkomt. 
  • Hoe vaak klikt u op een werkdag op uw muis? Bij een standaard muis staat uw pols in een onnatuurlijke positie. Hierdoor kunnen de spieren in uw vingers en pols overbelast raken. Door een ergonomische muis te gebruiken, plaatst u de pols in een ‘staande’ positie en belast u de pols zo min mogelijk. Wel zo prettig, indien u beseft hoe vaak u uw muis gebruikt op kantoor.
  • Ook de juiste positie van uw laptop of pc valt onder de veiligheidseisen van de ARBO voor kantoorwerkplekken. Door een standaard voor uw laptop of pc te gebruiken, zit u automatisch rechtop en ontlast u uw nek. Ergonomische ICT-accessoires creëren een comfortabele en veilige werkplek. U voorkomt ‘kantoorblessures’ en zorgt ervoor dat u uw werkweek elke keer weer prettig en gezond afsluit.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt