Schrijf een onvergetelijk Sinterklaasgedicht voor uw collega

Het schrijven van gedichten, het is niet ieders favoriete hobby om zo maar te zeggen. Toch is het elk jaar een traditie dat er een Sinterklaasgedicht geschreven wordt voor een vriend, familielid, collega of kennis. Wanneer u een Sinterklaasgedicht voor een collega schrijft, is het van belang dat u deze collega goed kent. Hoe beter u de collega kent, hoe grappiger het Sinterklaasgedicht zal worden. Herkenbare eigenschappen of gewoontes van collega’s zijn meestal het leukste om op de hak te nemen. Moet u een Sinterklaasgedicht schrijven voor een collega die u niet zo goed kent? Probeer te ruilen met een andere collega of vraag op subtiele wijze wat informatie over de desbetreffende collega. 
 

Doe inspiratie op

Natuurlijk is het altijd leuk als een Sinterklaasgedicht voor uw collega rijmt. Doe hiervoor inspiratie op via andere Sinterklaasgedichten of gebruik gewoon een internetsite waar u rijmvarianten op uw gekozen woord kunt vinden. Als u het moeilijk vindt om te beginnen met schrijven, schrijf dan enkele trefwoorden op die u zeker in uw gedicht wilt hebben. Daarom heen kunt u dan altijd nog de tekst schrijven. Tip: vraag aan familieleden of vrienden van uw collega eens wat grappige anekdotes die de meeste mensen op het werk nog niet weten. Dit kan leiden tot grappige one-liners waarmee u de lachers op uw hand zal krijgen. Houd het wel grappig en kies voor laagdrempelige grappen die nooit verkeerd kunnen vallen bij uw collega. 

Een Sinterklaasgedicht moet er ook mooi uitzien. Zorg voor een originele lay-out door aan de slag te gaan met cadeaustickers, Sinterklaas stickers en cadeaupapier. Vergeet niet strikken en linten te gebruiken om er een royal tintje aan te geven. 
 

Zorg voor een vlot lopende tekst
 

Een creatief Sinterklaasgedicht voor uw collega is natuurlijk erg leuk. Een nadeel van een gedicht is dat het op papier nog zo leuk kan zijn, maar als de spreker het gedicht niet goed kan voordragen, is de kracht er wel een beetje af. Natuurlijk bent u altijd afhankelijk van de spreker, maar u kunt er in ieder geval wel voor zorgen dat uw gedicht lekker loopt en dat er geen moeilijke of vage zinconstructies in zitten. Houd het simpel en laat de rijm duidelijk terugkomen in uw gedicht. Lees uw gedicht zelf een keer hardop voor om te ontdekken of er moeilijke stukken in zitten, die zouden kunnen zorgen voor voorlees problemen. Dit zou namelijk zonde zijn van alle tijd en moeite die u in uw Sinterklaasgedicht gestopt heeft.

Meer informatie of hulpmiddelen aanschaffen voor uw Sinterklaas gedicht en surprise? Zoek een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt