Moet ik mijn collega's accepteren op Facebook?

Moet ik mijn collega’s accepteren op Facebook? Dit is een vraag welke steeds meer voorkomt met de moderne technologie en Social Media hype tegenwoordig. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Snapchat. U kunt het zo gek niet bedenken, Social Media is er tegenwoordig in zo ontzettend veel vormen. 

U heeft vast ook een Facebook of Twitter-account waar u dagelijks gebruik van maakt. Leuke foto’s op posten van dat ene feest afgelopen zaterdag, of waar u even uw mening geeft over die ene situatie in het nieuws op dit moment. Maar toch heeft Social Media ook gevaarlijke kanten..
 

Nieuwe baan, nieuwe collega’s, Facebook-verzoeken

Wanneer u een nieuwe baan heeft, leert u vaak veel nieuwe mensen kennen. Deze nieuwe mensen, collega’s, gaan u dan ook vast binnen de kortste keren een vriendschapsverzoek sturen op Facebook. Maar is het dan wel zo slim om deze te accepteren? 

Eigenlijk heeft u niet echt een keuze. Facebook wordt door (bijna) iedereen dagelijks meerdere malen gebruikt, het valt dus ook echt op wanneer u een vriendschapsverzoek een aantal dagen onbeantwoord laat. Maar wat nou als die nieuwe collega die foto’s van afgelopen weekend ziet? DeKantoorvakhandel geeft u graag advies.
 

Het verlossende antwoord

Wij raden u aan om uw nieuwe collega’s niet zo snel toegang te verschaffen tot uw persoonlijke Facebook-pagina. Facebook is een persoonlijke vorm van Social Media, en het komt nogal eens voor dat er zaken van een persoonlijke Facebook gebruikt worden in uw werkleven. U moet er toch niet aan denken dat u op maandagochtend uw kantoor binnen komt en iedereen u aanstaart om het feit dat iemand een foto van u gepost heeft van dat ene feestje waar u toevallig een glaasje teveel op had?

Accepteer uw collega’s dus niet zo snel op uw persoonlijke Facebook-account, maar gebruik hiervoor LinkedIn. Dit is een stuk veiliger en hier staan verder geen persoonlijke items op. Wees verder ook niet bang voor de reactie van uw collega’s wanneer u ze niet accepteert op Facebook. Leg gewoon uit dat u dit persoonlijk vindt, en dat u ze graag op LinkedIn volgt en op de maandagochtend persoonlijk vertelt hoe uw weekend was.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt