Het nieuwe briefje van tien euro

Hoe kan ik het nieuwe 10 euro biljet op echtheid controleren?

Wilt u het nieuwe 10 euro biljet controleren op echtheid? September 2014 is de maand van lancering van het nieuwe 10 euro biljet door de Europese Centrale Bank (ECB). Naast uiterlijke veranderingen heeft het nieuwe biljet van 10 euro ook nieuwe en verbeterde echtheidskenmerken. Bekijk hier de echtheidskenmerken en hoe u het 10 euro biljet op echtheid controleert. Safescan, de leverancier van een ruim assortiment valsgelddetectoren aan Dé Kantoorvakhandel, kan u laten weten dat alle middelen om vals geld te detecteren al zijn voorbereid om het nieuwe euro-tientje op echtheid te controleren. 
 

Controleren echtheid nieuwe 10 euro biljet

Na het nieuwe euro-vijfje is nu het 10 euro biljet toe aan een nieuw jasje met nieuwe, verbeterde echtheidskenmerken. Aan de volgende kenmerken kunt u, met behulp van een valsgelddetector van Safescan, zien of u met vals geld te maken heeft. 


Lees ook: Nieuw 10 euro biljet, waar moet ik op letten?
 

Controle op echtheid zonder valsgelddetector

De Europese Centrale Bank (ECB) adviseert u aan de hand van 3 kenmerken het nieuwe 10 euro biljet op echtheid te controleren wanneer u geen valsgelddetector in de buurt hebt:
  • voelen | Voel aan het nieuwe biljet van 10 euro. Het moet knisperen en stevig aanvoelen. De inkt is op sommige plekken op het nieuwe biljet dikker en voelbaar als u er met uw vingers overheen gaat. 
  • kijken | Houd het nieuwe 10 euro biljet tegen het licht. Het watermerk, de veiligheidsdraad en het doorzichtcijfer worden zichtbaar.
  • kantelen | Kantel het biljet. Aan de voorzijde ziet u een verspringende afbeelding in het hologram. U ziet een glanzende band aan de achterkant van het nieuwe 10 euro biljet. 

Controle op echtheid met valsgelddetector

Valsgeld detector safescan model 155i automatisch zwartBeschikt u wel over een valsgelddetector, bijvoorbeeld de Safescan automatische valsgelddetector 115i? Hiermee controleert u razendsnel de nieuwe 10 euro biljetten op echtheid. De Safescan 155i biedt de ultieme bescherming tegen valse biljetten door snelle en uitgebreide 6-voudige detectie (magnetische inkt, metaaldraad, infrarood, watermerk, lengte en dikte) en is 100% getest door de Europese Centrale Bank. 

Meer weten over valsgelddetectoren? Ga voor advies over het herkennen van vals geld met behulp van detectieapparaten voor vals geld naar een vakspecialist in uw regio. Vind uw dichtstbijzijnde kantoorspecialist

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt