Een biologisch kerstpakket voor op kantoor

Tijdens de feestdagen staat alles in het teken van sfeer en gezelligheid. Een kerstpakket draagt daar aan bij en zorgt ervoor dat u laat zien hoeveel u uw medewerkers waardeert. Een kerstpakket of relatiegeschenk is de uitgelezen kans om op kantoor de kerstgedachte over te brengen en medewerkers extra te verwennen. Om helemaal uit te pakken deze kerst, kunt u gaan voor een biologisch kerstpakket.
 

Een biologisch kerstpakket samenstellen

De trend in biologische en duurzame producten zet zich voort. Ook tijdens de feestdagen kunt u hierop inspelen door een biologisch kerstpakket samen te stellen. Deze originele kerstpakketten zijn groen en kenmerken zich door een bewuste keuze van producten. Zo’n fair trade kerstpakket valt bij iedereen in goede aarde en laat ook zien dat u rekening houdt met de producent en de maker van het product. In een duurzaam kerstpakket kunnen tal van leuke producten zitten. Denk aan handige wegwerpartikelen van biologisch afbreekbaar karton, die ideaal zijn tijdens dagjes weg, maar ook fair trade koffie, thee en suikersticks maken elk biologisch kerstpakket compleet. 

Een biologisch kerstpakket kan ook lekkere versnaperingen bevatten, waaronder biologische groenten en vlees, biologisch brood en biologische sauzen. Vergeet niet om ook wat biologisch bier of biologische wijn toe te voegen voor een extra feestelijk tintje. Bij een fair trade kerstpakket kan tevens worden gedacht aan het steunen van goede doelen. Door deze optie mee te nemen, kunnen medewerkers zelf bepalen wat ze hiermee doen. 


 

Zelf aan de slag

Om helemaal duurzaam om te gaan met het kerstpakket, kan het ook een idee zijn om werknemers zelf hun kerstpakket samen te laten stellen. Om toch in de biologische sfeer te blijven, is het raadzaam om biologische producten op een lijst te zetten, waar medewerkers uit kunnen kiezen. In de praktijk blijkt dat personeel minder snel spullen weggooien als ze zelf hun items uit kunnen kiezen. Wie liever geen alcohol heeft, kan bijvoorbeeld andere drankjes kiezen voor in het pakket. Biologisch is in dit geval dus niet alleen fair trade, maar zeker ook duurzaam.
 

Een bewust kerstpakket inpakken

Kerstpakketten inpakken hoort ook bij een optimale kerstbeleving op kantoor. Met biologisch karton zit u al een goed eind, maar ook ander verpakkingsmateriaal draagt bij aan een mooi kersttintje. Gebruik stempels om de pakketten goed te versturen en vergeet niet kerstpapier te gebruiken om de doos helemaal in kerstsfeer te maken. 

Meer informatie over biologische producten die verkrijgbaar zijn bij uw kantoorvakhandel? Neem dan contact op met een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt