BHV cursus via het werk

Een BHV cursus via het werk? Ieder bedrijf is verplicht om te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Op deze manier kan er direct en op een goede manier worden ingegrepen bij noodsituaties op het werk. Een onderdeel van de bedrijfshulpverlening zijn goed opgeleide BHV’ers. Deze BHV’ers hebben allemaal een BHV cursus gedaan. Door de aanwezigheid van BHV’ers in een bedrijf wordt er veel leed voorkomen bij werknemers en bezoekers. In dit artikel vindt u meer informatie over BHV’ers en het volgen van een BHV cursus via het werk. 


BHV cursus

Wanneer u BHV’er wilt worden dient u dus eerst een BHV cursus te volgen. Een BHV cursus kunt u op vele cursuslocaties door het hele land volgen. Tijdens een BHV cursus leert u onder andere een beginnende brand te blussen, eerste hulp te verlenen en mensen uit een pand evacueren

Een BHV cursus is dus erg belangrijk. Als bedrijf bent u verantwoordelijk om voldoende BHV’ers aanwezig te hebben. Een BHV cursus duurt slechts twee dagen en de jaarlijkse herhaling duurt maar één dag. 


Hoeveel BHV’ers?

Het aantal BHV’ers van een bedrijf hangt af van de grootte van het bedrijf en de risico’s binnen de organisatie. Het aantal BHV’ers dat een bedrijf nodig heeft wordt dan ook vastgesteld op basis van een Risico Inventarisatie en Evaluatie. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de werknemers, maar ook naar de bezoekers die in het pand aanwezig kunnen zijn. Hier is de organisatie namelijk ook verantwoordelijk voor. 


Is een EHBO’er ook een BHV’er?

Iemand met een EHBO-diploma is nog geen BHV’er. Een EHBO’er heeft namelijk tijdens een EHBO cursus nooit geleerd om een pand te evacueren en hoe je om moet gaan met bijvoorbeeld brand. Dit soort dingen leert u wel wanneer u een BHV cursus volgt. Het is echter wel mogelijk om binnen een organisatie BHV’ers en EHBO’ers te hebben. Dit hangt af van de aanwezige risico’s binnen een bedrijf. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt