Bewustwording voor het ontdekken van sterke eigenschappen

Het is belangrijk om bewust te zijn van uw zwakke punten, zowel in het dagelijks leven als op het werk. Toch is het net zo belangrijk om ook uw sterke eigenschappen goed te kennen, zodat daar op ingespeeld kan worden. Een nieuwe uitdaging of betere positie op het werk maken dat u uw persoonlijke eigenschappen goed moet kennen. Weten wat uw zwakke en sterke punten zijn, daar draait het om. Bewustwording speelt hier een grote rol in. 

Iedereen heeft sterke eigenschappen. Vaak is het zo dat veel mensen zich focussen op hun minder sterke punten, terwijl u zich beter bewust kunt zijn van wat u wél goed kunt. Een goede focus op werk begint bij het leren kennen van uw sterke punten. Stel uzelf de volgende vraag: “Wat zijn mijn sterke punten?” Het is belangrijk om daar goed over na te denken en uzelf bewust te zijn van wat u kunt. 


Ontdek uw sterke punten

Het ontdekken van sterke punten kan een lastig klusje zijn. Goed voorbereid op pad gaan, is dan zeker geen overbodige luxe. Zorg altijd voor een mooi kladje en investeer in een goede presentatie door het gebruik van luxe schrijfblokken, nette opbergmappen en een prettig leesbare tekst. Om achter uw sterke eigenschappen te komen, is reflectie belangrijk. Ga bij uzelf te rade of u energiek aan het werk bent, u niet kunt wachten tot er weer zo’n klus voorbij komt en of u plezier heeft in en voldoening haalt uit bepaalde bezigheden. Op zulke momenten bent u zeker met één of meerdere sterke eigenschappen aan het werk. 
 

Combineer werk en plezier

Sterke punten aanhalen kan ook door het te vragen aan anderen. Maak eens een gezellig praatje met collega’s, drink een bakje koffie of thee en probeer erachter te komen wat anderen positief aan u vinden. Het ontdekken van sterke punten kan een interessant proces worden wanneer u dingen ontdekt die u nog niet wist. Zo hoeft het lang niet altijd zo te zijn dat uw sterke punten ook hetzelfde zijn als de dingen die u goed kunt. Plezier en voldoening spelen een grote rol bij het bepalen van uw sterke punten. 

Bewustwording van uw sterke punten kan bijdragen aan loopbaanontwikkeling. Weet u goed wat u allemaal kunt, dan liggen er volop kansen in het verschiet. Presenteer uzelf goed en maak gebruik van wat u allemaal kunt. Professioneel advies over uzelf presenteren en kantoorartikelen die u hierbij kunnen helpen kunt u krijgen in een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt