Hoe vertel ik op mijn werk dat ik een burn-out heb?

Als je een burn-out hebt, is het moeilijk om dit op uw werk te vertellen. Want wat moet u precies aan uw collega’s en werkgever vertellen wanneer u een burn-out heeft. Het is namelijk niet leuk om dit aan iedereen te moeten vertellen. Echter is het wel heel belangrijk om te vertellen dat u een burn-out heeft. Wij leggen u uit hoe u het beste kunt vertellen dat u een burn-out heeft. 


Wat is een burn-out?

Een burn-out is een term voor het gevoel dat men opgebrand is, geen energie en motivatie meer heeft voor de bezigheden op het werk. Een burn-out kunt u herkennen aan de volgende symptomen:
  • Emotionele uitputting
  • Afstandelijk, distantie tot mensen
  • Lage dunk van eigen kunnen
Wanneer u last heeft van een burn-out lijkt alles u teveel. Hierdoor kunt u mogelijk niet meer goed nadenken en geen juiste beslissingen meer maken. Het is dan ook erg belangrijk om weer beter te worden. 


Vertellen op uw werk

Het is erg belangrijk om aan uw baas te vertellen dat u een burn-out heeft. Wanneer u een burn-out heeft is het namelijk erg belangrijk om rust te nemen. Dit kan alleen wanneer u eerlijk bent tegen uw baas. Uw baas zal namelijk al snel in de gaten hebben dat er iets aan de hand is. Om geruchten te voorkomen kunt u dus het beste eerlijk zijn tegen uw baas en vertellen dat uw een burn-out heeft. 

Wanneer u aan uw baas verteld dat u een burn-out heeft, kan dit ook een wake-up call zijn. Het kan namelijk zijn dat u teveel werk moet doen. Door eerlijk te zijn tegen uw baas zult u het in het vervolg misschien wat rustiger krijgen, zodat u weer rustig aan het werk kunt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt