Advies tablet kopen

Wilt u advies en tips voor het kopen van een tablet? Bent u op zoek naar een nieuwe tablet, maar weet u niet heel goed waar u moet beginnen met zoeken en waar u op moet letten? DéKantoorvakhandel geeft u een aantal tips waar u op moet letten bij het kopen van een tablet.
 

Wat zoekt u in een tablet?

Allereerst is het belangrijk dat u nagaat wat u zoekt bij het kopen van een tablet, een aantal tipsdie DéKantoorvakhandel adviseert om naar te kijken zijn: 
 • Besturingssyteem
 • Formaat
 • Specificaties (design, processor, werkgeheugen, display, opslaggeheugen, aansluitingen & mobiel internet)
 • Gebruik van de tablet
 • Budget & prijs

Tips over besturingssystemen van tablets?

Een belangrijke vraag die u moet stellen bij het kiezen van een tablet is welk besturingssysteem u wilt gebruiken. Bij het kiezen van een besturingssysteem is het verstandig om te kijken welke tabs wilt u downloaden en welke besturingssysteem het best bij u past. In totaal zijn er drie verschillende besturingssystemen die een belangrijke rol spelen in de tablet markt, dit zijn: 
 • IOS (iPad): IOS is het besturingssysteem van Apple. Een voordeel is haar gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Verder is IOS zeer gesloten, waadoor het besturingssyteem veilig is, maar anderzijds ook voor zorgt dat er minder apps beschikbaar zijn. 
 • Android: Een voordeel aan Androïd is dat het tablets aanbiedt uit verschillende prijsklasses en er veel openbare apps beschikbaar zijn. Een nadeel is dat het minder veilig is dan bijvoorbeeld IOS. 
 • Windows: Een voordeel aan een windows besturingssyteem is dat er programma’s in de destkopinterface geïnstalleerd kunnen worden en gewone apps in de touch omgeving. Daar waar bij IOS  en Android alleen apps kunnen worden gedownload. 

Tips over formaat van tablet:

Welk formaat wilt u dat uw laptop gaat hebben? Tablets kunnen variëren van 5-inch tot 15-inch. De formaten van Tablets zijn in drie categorieën te delen:
 • Phablets: De kleinere tablets met een formaat tussen de 5 inch tot en met 6,5 inch, worden ook wel Phablet genoemd. Mocht u veel reizen en uw tablet vaak moeten verplaatsen dan is een Phablet de beste keuze.
 • Gewone tablets: Gewone tablets hebben meestal een formaat van 7-inch tot en met 10.1 inch en zijn het meest populair. 
 • All-in-one tablets: All-in-one tablets hebben vaak een formaat groter dan 11.6 inch en zijn voornamelijk Windows tablets. 

Tips over specificaties per tablet:

Ieder tablet kent zijn eigen specificaties en ieder consument hecht ook hun eigen waarde per specificatie, hieronder worden enkelen belangrijke specificaties waar op kan worden gelet beschreven.
 • Processor: Er zijn honderden verschillende processoren op de huidige markt, een processor bepaalt mede de snelheid van de tablet en is dus zeer belangrijk.
 • Werkgeheugen: Werkgeheugen is ook een belangrijke factor die bepaalt hoe snel een tablet is. Het benodigde grootte van uw werkgeheugen is afhankelijk van uw gebruik, voor het spelen van simpele spelletjes is 1 gb meer dan genoeg, wilt u wat grafisch geavanceerde spellen spelen dan is 2gb en misschien wel 4 gb meer aan te raden.
 • Display: Het is belangrijk om naar de resolutie van het scherm te kijken. De minimaal resolutie die wij aanraden is: 1.280 bij 800 pixels.
 • Opslaggeheugen: Opslaggeheugen van tablets variëren tussen de 4 GB en 500 GB. De hoeveelheid opslaggeheugen is afhankelijk van uw gebruik. Vaak is 16 GB al meer dan genoeg.
 • Aansluitingen: Mocht u uw tablet willen aansluiten aan een computer of tv dan is het belangrijk om te kijken welke aansluitingen voor mogelijk zijn. De mogelijke aansluitingen zijn: USB, HDMI, DBS, DLNA & Bluetooth. 
 • Mobiel Internet: Een ander belangrijke vraag is of uw tablet wifi-only is of dat de tablet ook mobiel internet ondersteund.
 • Tablet accessoires: Er is een ruime aanbod accessoires, maar niet ieder accessoire past op iedere tablet. Ook hier is het belangrijk om dit van te voren uit te zoeken. 

Gebruik van de tablet

Misschien wel het belangrijkst is om te bepalen of de tablet gebruiksgemakkelijk is voor u. De belangrijkste vraag bij het stellen van een tablet is: Waarvoor gaat u uw tablet vooral gebruiken? Mocht u veel eBooks lezen vanuit uw tablet dan is een tablet met een ecosysteem een aanrader. Gebruikt u de tablet voor school of werk dan is een tablet met een afneembaar keyboard en een lange batterijduur verstandiger. En mocht u de tablet vooral gaan gebruiken voor het spelen van spelletjes dan is een tablet met een hoog grafische resolutie en opslaggeheugen voornamelijk belangrijk.
 

Budget en prijs van de Tablet

Als laatste is het heel belangrijk om te bepalen wat uw budget is voor het kopen van een tablet. De A-merken tablets zijn meestal veel duurder en kennen vaak ook betere prestaties en meer mogelijkheden, maar dit hoeft niet altijd te zijn. Dus bepaal uw budget en vergelijk verschillende tablets. 

Heeft u liever dat iemand u persoonlijk te woord staat om advies te geven over het kopen van een tablet? Zoek dan via onze postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt en krijg daar persoonlijk advies en tips voor het aanschaffen van een tablet!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt