Waarvoor is de aanleg van een perforator?

Een perforator wordt in veel huishoudens en bedrijven dagelijks gebruikt. Met behulp van perforators is het namelijk mogelijk om gaten in papier of karton te maken. Vaak worden er twee of vier gaten in het papier of karton gemaakt met behulp van een perforator. 

Een perforator heeft vaak een aanleg, dit is een erg belangrijk onderdeel van een perforator. Maar waar dient de aanleg van een perforator voor?
 

De aanleg van een perforator

Tegen de aanleg van een perforator moet het papier gedrukt worden. Op deze manier worden de gaten op dezelfde afstand van de aanleg gemaakt in het papier of karton. De aanleg moet u vaak zelf instellen, dit is afhankelijk van het papierformaat dat u gebruikt. 

De aanleg heeft vaak de instelling 888, deze is geschikt voor A4-formaat papier. Leg het papier tegen de aanleg aan en zorg er zo voor dat de gaten op de juiste manier in het papier gedrukt worden. 
 

Soorten perforators

Er zijn verschillende soorten perforators welke u kunt aanschaffen voor uw kantoor, bedrijf of privé gebruik. Een perforator is een onmisbaar kantoorartikel, ook al denkt u op het eerste gezicht misschien van niet. Zorg er altijd voor dat u een perforator in de buurt heeft om gaatjes in papier te maken wanneer dit nodig is. 
 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt