Zijn plastic bekertjes of aardewerken mokken beter voor het milieu?

Wat is beter voor het milieu, plastic bekertjes of aardewerken mokken? Ah, de bekertjesdiscussie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, belast het gebruik van wegwerpbekertjes het milieu niet per se meer dan het gebruik van een mok van aardewerk. Het ligt er namelijk maar net aan hoe u uw beker gebruikt. DeKantoorvakhandel.nl legt dit uit.
 

Plastic beker of mok?

Wast u uw stenen beker na elk drankje af? Gebruikt u voor elke kop koffie of thee een nieuwe beker? Dat is absoluut niet milieuvriendelijk. Hoe het dan wel milieuvriendelijk is?
 
  • Gebruik uw stenen of plastic beker meerdere keren zonder om te spoelen.
  • Gooi plastic bekertjes niet in de prullenbak, maar zamel plastic in voor recycling.

Wist u dat: volgens een berekening van Milieu Centraal de besparing door milieuvriendelijk gebruik van wegwerpbekertjes of mokken per duizend kopjes koffie gelijk staat aan 55 kilometer autorijden? Over milieuvriendelijk gesproken. 
 

Plaatselijke kantoorvakhandel

Wilt u plastic bekers of mokken voor uw kantoor of bedrijf inslaan? Ga dan naar uw plaatselijke kantoorvakhandel om deze artikelen en meer facilitaire artikelen in te slaan. Weet u niet waar uw plaatselijke kantoorvakhandel is? Gebruik dan de postcodezoeker op onze site en vindt zo de dichtstbijzijnde kantoorvakhandelaar!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt