Wat zijn ecologisch verantwoorde kantoorproducten?

Met ecologisch verantwoorde kantoorproducten maakt u een bewuste keuze om het milieu minder te belasten. Ecologisch verantwoorde kantoorproducten zijn producten waarbij de natuur en het milieu wordt gerespecteerd door zo min mogelijk gebruik te maken van schadelijke stoffen of chemische middelen.

Kantoorproducten mogen pas ecologisch verantwoord worden genoemd wanneer aan strenge wetten en eisen is voldaan. Een leverancier kan kiezen zijn kantoorproduct te laten toetsen door een keurmerk, om zo duidelijk te maken aan de consument dat aan de voorwaarden voor dit keurmerk is voldaan bij de productie van dit type kantoorproduct. 


Ecologisch verantwoorde kantoorproducten

Kantoorproducten kunnen ecologisch verantwoord zijn omdat:
  • Er goed inzicht is in de productie van grondstoffen en de in keten van productie naar verkoop. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op diverse papierwaren die een FSC®-keurmerk of PEFC™-keurmerk hebben. 
  • De kantoorproducten zoals kantoormachines minder energie verbruiken. Diverse kantoormachines voldoen aan het strenge Energy Star-keurmerk, wat aangeeft dat deze kantoorproducten voldoen zekere eisen op het gebied van energie-efficiëntie. 
  • De kantoorproducten zijn gemaakt van duurzaam ontwikkeld en gerecycled materiaal. Kantoorproducten die het Blaue Engel-keurmerk voeren zijn hier een goed voorbeeld van. Blaue Engel geldt als één van de meest vergaande en degelijke keurmerken voor ecologisch verantwoorde kantoorproducten. Deze kantoorproducten zijn 100% gemaakt van postconsumptie gerecycleerde vezels en bevatten geen toxische en carcinogene stoffen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over specifieke ecologisch verantwoorde kantoorproducten? Ga voor advies en aanschaf naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Of lees: Welke keurmerken voor kantoorproducten zijn er? en Ik ben op zoek naar ECO tips voor op kantoor.

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt