Wat is het formaat voor visitekaartjes?

U wilt visitekaartjes ontwerpen en weet niet wat het meest gangbare formaat van visitekaartjes is? Dé Kantoorvakhandel geeft u uitleg over visitekaartjes en hun formaat, zodat u snel aan de slag kunt om zelf visitekaartjes te (laten) maken. U kunt namelijk in het bedrijsleven niet zonder visitekaartjes.


Papierformaat visitekaartjes

De standaardafmetingen van het papierformaat van visitekaartjes zijn 85 x 55 mm. Dit papierformaat komt overeen met dat van een bankpasje of creditcard en is makkelijk op te bergen in een portefeuille of portemonnee. Opbergen is nog fraaier in een metalen visitekaarthouder of een houder van leer. Visitekaartjes die u van anderen krijgt, kunt u overzichtelijk bewaren in een visitekaartbak, in een visitekaartmolen of bewaarmap voor visitekaartjes. Visitekaartjes worden meestal gedrukt op 250-300 grams papier. Dat heeft een mooie, stevige kwaliteit. U kunt uw visitekaartjes ook zelf afdrukken op speciale visitekaartjes voor inkjet- of laserprinters.

Met deze informatie over het papierformaat van visitekaartjes kunt u snel aan de slag om uw eigen visitekaartjes te regelen. 
 

Papiersoorten visitekaartjes

Wilt u voelen welke papiersoort prettig aanvoelt voor uw visitekaartjes? Een kantoorvakhandel bij u in de buurt heeft diverse papiersoorten en -diktes op voorraad zodat u direct het juiste papier voor uw visitekaartjes kunt bekijken. Ga naar de postcodezoeker en vind één van de ruim 600 verkooppunten, aangesloten bij Dé Kantoorvakhandel, in Nederland en België. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt