Wat is een terabyte?

Een terabyte, afgekort TB, staat gelijk aan 1000 gigabytes. Hier kunt u een enorme hoeveelheid data op kwijt. Wanneer u dus grote hoeveelheden data wilt opslaan kunt u kiezen voor een terabyte. Zo bestaan er zelfs schijven van 4 terabyte. In dit artikel vertellen wij u wat meer over de terabyte en wat u hier precies mee kunt. 


Enorme opslagruimte op computer

Wanneer u op zoek bent naar veel opslagruimte kunt u kiezen voor iets met een terabyte aan opslag. Een terabyte staat gelijk aan 1000 gigabyte, waar u waarschijnlijk wat beter mee bekend bent. Met een terabyte kunt u heel veel. Zo kunt u hier heel veel mee opslaan. Een aantal voorbeelden van wat u kunt met 1 terabyte zijn:
  • 120 uur video in HD-kwaliteit, of
  • Ruim 200 dvd’s, of
  • Ruim 1.400 cd’s, of
  • 200.000 foto’s (gemaakt met een 6 megapixel camera), of
  • 250.000 mp3 nummers

Belangrijke tips 

Als u op zoek bent naar een opslagruimte die bij u past is het van belang dat u kiest voor een opslagcapaciteit die bij u past. Kies wel altijd voor meer opslagcapaciteit dan u in eerste instantie nodig denkt te hebben. U gebruikt namelijk altijd meer geheugen dan u van te voren verwacht. Zo nemen bijvoorbeeld de foto’s van een 12 megapixel camera aardig veel ruimte in beslag. Zo loopt uw geheugen van uw computer vrij snel vol. Daarnaast zijn er veel programma’s, die veel worden gebruikt, die veel ruimte in beslag nemen op uw computer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop. 

Wilt u meer informatie over terabytes en opslagruimte op uw computer? Ga dan eens langs bij uw plaatselijke kantoorvakhandel en vraag hier om professioneel adives.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt