Wat houdt Cradle to Cradle in?

Weten wat Cradle to Cradle (C2C - wieg tot wieg) betekent? Lees hier meer over Cradle to Cradle in verhouding tot kantoorartikelen. Afval is voedsel, zon is de energiebron en respect voor diversiteit, dat zijn de drie basisprincipes van Cradle to Cradle, beschreven in een boek van William McDonough en Michael Braungart 'Cradle-to-Cradle: Remaking the Way We Make Things'. Dit boek geeft een nieuwe visie op duurzaam ontwerpen.
 

Principes Cradle to Cradle

'Afval is voedsel' als concept geeft aan dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij mag geen sprake zijn van kwaliteitsverlies en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De Cradle to Cradle-kringloop is dan compleet. Tegenovergesteld aan Cradle to Cradle is het (huidige) Cradle to Grave-principe, waarbij producten vaak maar eenmalig worden gebruikt en waarbij enorme hoeveelheden afval en vervuiling worden geproduceerd. 
 

Kantoorartikelen en Cradle to Cradle

Fabrikant Jalema heeft diverse productlijnen op de markt gebracht met Cradle to Cradle-producten en gecertificeerd met het Blaue Engel-label. Deze certificering sluit uitstekend aan op de Cradle to Cradle-duurzaamheidseisen die Jalema stelt aan haar producten. Een voorbeeld van een Cradle to Cradle-productlijn van Jalema is de Accent Jalema-serie. Dit is een startersset voor het beter organiseren van uw werkplek. De set bestaat uit een office box met 5 hangmappen, memokubus (met gratis penhouder), tijdschriftencassette, college box A4, sixtabmap, insteekmapmap, en Clipmap.

Zeer geschikt voor uw bedrijfstoiletten: Cradle to Cradle toiletpapier en droogdoeken van Santino. Word een stuk groener met Satino Black en stap net als anderen over op het enige echte duurzame en 100% Cradle to Cradle papierwaren. Het enige hygiënepapier ter wereld dat CO2-neutraal geproduceerd wordt en de keurmerken FSC®-recycled, Europees Ecolabel en Cradle to Cradle mag voeren.

Meer weten over Cradle to Cradle-kantoorproducten? Ga voor aanvullend advies over duurzame kantoorartikelen naar een kantoorspecialist bij u in de buurt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt