De paperclip en andere manieren om papieren te binden

Een paperclip is een klein klemmetje die een aantal papieren bij elkaar kan houden. Paperclips zijn er in vele soorten en maten. Paperclips zijn handig om papieren te ordenen, ze houden immers het stapeltje netjes bij elkaar. De belangrijkste eigenschap van een paperclip is dat de paperclip het papier netjes in tact houdt. Papieren bij elkaar houden kan natuurlijk ook met een perforator (om vervolgens de papieren in een mapje te bewaren) of met een nietmachine. Het nadeel daarvan is dat het papier beschadigd raakt. Met een paperclip hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. 


Functie paperclip

Zoals hierboven beschreven is een paperclip gemaakt om papieren en documenten bij elkaar te houden zonder deze te beschadigen. Ongeveer 150 jaar geleden werd het oude gebogen metaaldraadje om een paar vellen papier gebonden en de paperclip was geboren. De paperclips zijn tegenwoordig te verkrijgen in goud, zilver of geplastificeerd in alle kleuren van de regenboog. De kleurtjes zijn een leuke uitkomst bij het apart houden van verschillende papieren en dus meteen te sorteren. Om grotere hoeveelheden papier bij elkaar te houden is er de vlinder paperclip


Papierklem

Naast paperclips vindt u ook papierklemmen bij De Kantoorvakhandel. Vaak fungeert het knijpdeel als ophanghaakje of zijn er gaatjes in het knijpdeel bevestigd waaraan de klem kan worden opgehangen. Daarnaast zijn er papierklemmen verkrijgbaar met een magnetische achterzijde. De klem kan daarmee worden bevestigd aan een magneetbord, archiefkast of ander metalen oppervlak. Een perfecte uitkomst als u dus papieren ten toon wilt stellen voor iedereen om te zien. Ook bij een papierklem wordt het papier verder niet beschadigd. 


Hoekclips

Hoekclips zijn klemmetjes van roestvrij staal die om een hoekje van een of meerdere vellen papier gebogen worden en het pakketje vellen een wat chiquere uitstraling geven dan de standaard paperclip. Hoekclips worden veel gebruikt bij banken en op notaris- en advocatenkantoren voor het bundelen van aktes en contracten.

Op zoek naar paperclips, papierklemmen of hoekclips? U vindt ze in allerlei soorten en maten bij De Kantoorvakhandel bij u in de buurt. Tevens vindt u ook houders voor paperclips, handig voor op uw bureau. U vindt de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt