Hoe gaat u om met afval binnen uw bedrijf? Wij geven u tips!

Het verwerken van afval op de juiste manier is erg belangrijk. Hierbij kunt u denken aan het scheiden van afval. Een juiste verwerking van het afval binnen uw bedrijf is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Wij vertellen u in dit artikel alles over het omgaan met afval.


Afval scheiden

Door afval op de juiste manier te scheiden zorgt u ervoor dat uw afvalstoffen gerecycled kunnen worden. Zo kan papier bijvoorbeeld voor de volle 100% worden gerecycled. De verkooppunten van Dé Kantoorvakhandel beschikken over een assortiment van 21.000 kantoorartikelen, waaronder een ruime selectie aan kantoorproducten voor het inzamelen en scheiden van afval. Dit assortiment is te vinden onder de categorie 'asbakken, papierbakken en afvalbakken'. 

 

Producten voor afvalinzameling

Een veelgebruikt systeem voor het inzamelen van afval binnen kleine tot middelgrote bedrijven is het Slim Jim-systeem van Rubbermaid. Met deze afvalbakken, die u eenvoudig op de bijbehorende verrijdbare onderstellen kunt plaatsen, is het voor u en uw medewerkers zeer eenvoudig en snel om afval gescheiden in te zamelen. Dit systeem is de industrienorm op het gebied van ruimtebesparend afval inzamelen. Met de diverse soorten gekleurde deksels is het snel duidelijk welk soort afval in welke afvalbak gedeponeerd moet worden. 

 

Clean desk

Naast het inzamelen van afval ten behoeve van recycling, is de afvalinzameling ook een belangrijk onderdeel van een opgeruimd bedrijf. Met een clean desk policy kunt u uw medewerkers bewust maken van het belang van een schone en opgeruimde werkplek. Goed voor de uitstraling van uw bedrijf, en voor de werksfeer onder uw medewerkers. Een clean desk bevordert immers de productiviteit van uw medewerkers. 

Meer weten over de kantoorartikelen gericht op de afvalinzameling van uw bedrijf? Uw lokale kantoorvakhandel voorziet u van deskundig advies over deze ondersteunende kantoorartikelen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt