Kopieermachine vastgelopen? Dit kunt u doen.

U zult zien, het vastlopen van uw kopieermachine gebeurt net altijd wanneer het u niet uitkomt. Een vergadering die voor de deur staat, of een deadline waarvoor u nog de laatste zaken moet afronden. Met de tips van Dé Kantoorvakhandel over uw vastgelopen kopieermachine kunt u snel weer verder gaan met kopiëren. Let op: dit advies is in algemene zin geschreven. Raadpleeg voor advies over uw specifieke machine de handleiding van uw kopieermachine, of kijk op de website van uw leverancier. 


Vastgelopen kopieermachine

Papier vastgelopen

Wanneer uw kopieermachine is vastgelopen is de kans groot dat er papier in uw machine vast is komen te zitten. Check de volgende zaken aan uw kopieermachine:


Indicator voor vastgelopen papier

Heeft uw kopieermachine een waarschuwingslampje of een tekstuele weergave van vastgelopen papier of geeft uw machine zelfs aan welk deel van de kopieermachine vastgelopen is? Houd de stroom op uw apparaat ingeschakeld en open uw kopieermachine. 


ADF

Voert u papier in via de automatische documenten doorvoer (ADF), check dan door de klep te openen of uw vastgelopen papier zich in het ADF-gedeelte van uw kopieermachine bevindt. 


Papier gevonden

Heeft u het vastgelopen papier getraceerd? Zorg dat u met beide handen in een rustig tempo het vastgelopen papier uit uw kopieermachine trekt. Raak geen onderdelen zoals eventuele tandwielen aan. Uw vingers kunnen klem komen te zitten. Heeft u het papier succesvol verwijderd? Check hierna of de indicator van uw apparaat nog steeds aangeeft dat de kopieermachine is vastgelopen. Zet indien nodig uw machine uit en weer aan via de hoofdschakelaar. 

Blijft u problemen houden met uw kopieermachine of loopt uw kopieermachine met regelmaat vast? Wellicht bent u toe aan de aanschaf van een nieuwe kopieermachine. Dé Kantoorvakhandel heeft talloze multifunctionals met uitstekende kopieer-, print-, fax- en scanfuncties. Ga voor advies en aanschaf van kopieermachine naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt