Kopieermachine kopen, waar moet ik op letten?

Wanneer u op zoek gaat naar een (nieuwe) kopieermachine, dan komen daar nogal wat technische termen bij kijken. Dé Kantoorvakhandel geeft u een overzicht met de belangrijkste zaken waar u op kunt letten bij het kopen van een kopieermachine. Zo weet u precies of de kopieermachine die u op het oog heeft ook aansluit bij de behoeftes van uw werkomgeving. 


Kopieermachine kopen

Multifunctionele kopieermachine

Wanneer u wilt besparen op uw energierekening kunt u kiezen voor een multifunctionele laserprinter met onder andere een kopieerfunctie. Naast printen en kopiëren kunt u met deze zogeheten MFP's of multifunctionals ook scannen en faxen en zijn deze kantoormachines zeer goed aan te sluiten op het netwerk van uw (thuis)kantoor. Alle kopieerapparaten van Dé Kantoorvakhandel zijn multifunctioneel. U kunt er dus zowel mee kopiëren, scannen, faxen en printen, waardoor u nog maar 1 apparaat van stroom hoeft te voorzien in plaats van 4. 
 

Mogelijkheden kopieermachine

De standaard functies van een kopieerapparaat zijn enkelzijdig en dubbelzijdig kopiëren en het kunnen vergroten en verkleinen van teksten en afbeeldingen. Daarnaast print een kopieermachine standaard op A4-papier. Wilt u ook op A3-formaat kunnen kopiëren, let hier dan op bij het kopen van uw kopieermachine. Met een zogeheten ADF kunt u uw papieren aan de bovenkant van de kopieermachine laten doorvoeren, zodat u niet per vel papier dat u wilt kopiëren een nieuw vel onder de klep hoeft te plaatsen. 

Let vervolgens ook op de capaciteit van de papierlade, de resolutie, de snelheid en wat u aan service en garantie kunt verwachten van uw leverancier. Alle leveranciers van Dé Kantoorvakhandel staan bekend om hun goede service en garantie op het gebied van kantoormachines. Deze leveranciers zijn Brother, HP, Canon en Kyocera
 

Papier voor uw kopieermachine

Naast de aankoop van uw kopieermachine bent u er nog niet. Let bij het kopen van papier voor uw kopieermachine ook of het geschikt is voor de hitte van uw kopieermachine. Kies voor kopieerpapier dat geschikt is voor laserprinters. Dit papier is beter geschikt voor het overbrengen van toner dan het printpapier dat u gebruikt in uw inkjetprinter. 

Meer weten over het kopen van een kopieermachine? Ga voor verkoop van kopieermachines naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Deze kantoorvakhandelaar en collega's voorzien u van deskundig advies over kantoorartikelen zoals kopieermachines

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt