Welke kantoorbenodigdheden zijn er?

Wat heb ik nodig bij het geven van een digitale presentatie?

Een goede digitale presentatie geven vergt de nodige voorbereiding. Om een goede digitale presentatie te kunnen geven, heeft u digitale presentatiemiddelen nodig. Hoe gaat u uw digitale presentatie laten zien en wat is de boodschap? Wat heeft u nu echt nodig om een digitale presentatie te geven?

Digitale presentatiemiddelen

Een goede digitale presentatie berust op een aantal belangrijke zaken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie maken en de presentatie onderwerpen. De volgende presentatiemiddelen zijn onmisbaar als u een digitale presentatie gaat geven:

  • Presentatiesoftware zoals Powerpoint of Prezi
  • Een beamer
  • Een projectiescherm
  • Een (laser)pointer
Na de presentatie maken moet u deze uiteraard gaan presenteren. Gebruik de beamer om uw digitale presentatie weer te geven op het projectiescherm. Zorg voor een scherm van voldoende afmeting, zodat uw publiek goed mee kan kijken. Een laserpointer is een lichtje waarmee u bepaalde zaken kunt aanwijzen in de presentatie. Handig om uw verhaal kracht bij te zetten of iets uit te leggen in de digitale presentatie. Bij sommige presentatieprogramma’s kunt u ook een elektronisch apparaatje gebruiken om naar de volgende presentatiedia te gaan terwijl u door de zaal loopt. Het is verstandig om na de presentatie maken goed te checken of de presentatie klopt en alle presentatie onderwerpen er in verwerkt worden.

Digitale presentatie geven: handige tips

Zorg dat u voorafgaand aan uw digitale presentatie een generale repetitie inlast om te kijken of alle techniek naar behoren functioneert. Natuurlijk kunt u zo ook meteen oefenen met uw tekst. Om te zorgen dat uw publiek tijdens uw digitale presentatie bij de les blijft, kunt u gemakkelijk een hand-out printen en uitdelen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt