Ik wil een laserprinter kopen, waar moet ik op letten?

Wilt u een laserprinter kopen maar weet u niet goed welke? Wij geven u tips bij het kopen van een laserprinter. Net als bij inkjetprinters heeft u bij laserprinters ook keuze uit een breed scala aan producten, variërend in prijs, functionaliteit en kwaliteit.

Met deze tips van Dé Kantoorvakhandel over het kopen van een laserprinter weet u snel op welke eigenschappen van een laserprinter u moet letten bij het kopen van een nieuwe printer. Met voldoende achtergrondinformatie kiest u zo het apparaat dat aansluit bij uw voorkeuren. 
 

Kleuren- of zwart-wit-laserprinter?

De eerste keus die de meeste mensen maken bij aanschaf van een laserprinter is de keuze van een kleurenlaserprinter of zwart-wit-laserprinter, ook wel mono-laserprinter genoemd. Dit hangt af van wat u voornamelijk wilt gaan printen. Waar een inkjetprinter al jaren standaard in kleur kan printen is dit bij een laserprinter nog niet het geval. Een kleurenlaserprinter is aanzienlijk duurder om te kopen dan een zwart-wit-laserprinter. Print u weinig in kleur, maar wilt u wel over de mogelijkheid beschikken? Koop dan een zwart-wit-laserprinter voor uw documenten en plaats er een goedkope inkjetprinter bij voor uw afbeeldingen en documenten in kleur. 

 

Doel van een laserprinter

Wanneer u heeft bepaald of het al dan niet in kleur kunnen printen met uw laserprinter belangrijk is voor u, kunnen we kijken naar de eigenschappen waar u op kunt letten bij het kopen van uw laserprinter. 
  • Hoe beter de printresolutie, hoe scherper de afdruk wordt. 
  • Wanneer u veel print is de capaciteit van de papierlade een eigenschap om op te letten bij het kopen van een laserprinter. 250 vel is dan een minimale capaciteit. Bij diverse modellen laserprinters kunt u een tweede papierlade kopen.
  • Het aantal pagina's per minuut ligt bij een laserprinter vaak hoger dan bij een inkjetprinter. In de praktijk valt dit getal lager uit. 
  • Standaard print een laserprinter op A4-formaat. U kunt ook kiezen voor een model dat naast A4 ook A3-papier kan printen. 
  • Een laserprinter kan niet standaard automatisch dubbelzijdig printen. Let bij het kopen van een laserprinter of uw apparaat over deze functie beschikt. Zo bespaart u veel papier. 
  • Kiest u voor een draadloze laserprinter, dan is er geen bekabelde verbinding nodig tussen uw laserprinter en computer. Diverse modellen beschikken ook over een functie om draadloos printopdrachten te versturen vanaf uw smartphone of tablet. 

Multifunctionele laserprinter

Multifunctionele laserprinters kunnen naast het printen van documenten ook scannen, kopiëren en faxen. Met een ADF (Automatic Document Feeder) kunt u eenvoudig aan de bovenkant van uw multifunctionele laserprinter snel meerdere documenten laten doorvoeren voor het scannen of kopiëren. 

Meer weten over laserprinters of andere kantoormachines? Ga voor advies en aanschaf naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt

Subvragen