Hoe organiseer ik een eindejaarsschoonmaak?

Een eindejaarsschoonmaak organiseren is een goed idee. Zo kunt u samen met al uw collega's het kantoor eens goed schoonmaken. Dankzij een eindjaarsschoonmaak kunt u fris beginnen aan het nieuwe jaar! Maakt u geen gebruik van een schoonmaakbedrijf wat uw kantoorpand met regelmaat een opfrisbeurt geeft? Met onderstaande tips kunt u eenvoudig zelf uw eindejaarsschoonmaak op uw werk organiseren.

Bestel voldoende schoonmaakmiddelen en benodigdheden

Wist u dat de zelfstandige kantoorvakhandel bij u in de buurt ook beschikt over een ruim assortiment facilitaire producten, zoals schoonmaakartikelen, en toiletartikelen?

Zorg dat u in ieder geval beschikt over de volgende producten:

  • Schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, glasreiniger, schuurmiddel en toiletreiniger.
  • Schoonmaakartikelen zoals een stofzuiger, ragebol, sponzen, huishoudhandschoenen, een trekker, emmers, stofdoeken, poetsdoeken en een dweil.
  • Voldoende afvalzakken en een papiervernietiger

Archief bijwerken

Ruim, voordat u gaat schoonmaken, eerst het nodige papierwerk op. Werk alles bij in orders op uw bureau of in uw archief. Een archief bijwerken hoort bij een eindejaarsschoonmaak.

Frisse lucht

Ook al is het koud, gooi toch even een half uur alle ramen en deuren open om uw kantoorruimte van wat frisse lucht te voorzien. U wilt natuurlijk het nieuwe jaar in een schoon en fris kantoor van start gaan.

Extra klussen

U zult bij het opruimen wellicht tegen een aantal nieuwe klussen aanlopen; de afvalbakken zijn aan vernieuwing toe, de filter van de airconditioning moet worden vervangen, of de gootsteen in uw keukentje loopt niet goed door. Noteer al deze klussen op een to-do lijst en werk ze af.

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Schoonmaken wordt minder erg als u het in teamverband doet. Maak samen met uw collega’s uw kantoorruimte weer fris voor het nieuwe jaar. Zet foute kerstmuziek op, regel wat lekkers voor na het harde werken en zorg voor voldoende warme chocolademelk.

Gooi weg

Na het schoonmaken heeft u wellicht een hoop verzameld; oud karton, glaswerk, lege batterijen en kapotte lampen. Door dit ook gelijk weg te gooien krijgt u helemaal een opgeruimd kantoor!

Met bovenstaande tips kunt u eenvoudig een eindejaarsschoonmaak organiseren, zodat u met een frisse start aan het nieuwe jaar kunt beginnen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt