Hoe optimaliseer ik brandpreventie op mijn werkplek?

Brandpreventie binnen uw bedrijf is erg belangijk. Maar hoe zorgt u voor een goede brandpreventie? Wij geven u in dit artikel een aantal handige tips voor een goede brandpreventie. Zo creëert u een veilige werkplek voor u en uw medewerkers. Dankzij een goede brandpreventie bent u altijd goed voorbereid op een brandje. Daarnaast geeft Dé Kantoorvakhandel u een overzicht van kantoorartikelen gericht op preventie van het verlies van uw waardevolle zaken door brand. 
 

Optimale brandpreventie

Voor een optimale brandpreventie binnen uw bedrijf is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hierbij is het erg belangrijk om een aantal BHV-ers aan te stellen binnen uw bedrijf, maar ook op het gebied van brandpreventie moet u goed voorbereid zijn. Schaf bijvoorbeeld blusdekens en brandblussers aan. 
 

Brandblussers

Voldoende brandblussers binnen uw bedrijfspand, samen met blusdekens vormen samen een minimale uitrusting van uw brandpreventie. Met deze facilitaire kantoorartikelen kan worden voorkomen dat een vlammetje, indien tijdig ingegrepen, uitgroeit tot een verwoestende brand. Zorg er voor dat er voldoende personeel geschoold is tot BHV'er en dat deze groep regelmatig een BHV-opfriscursus volgt. 

 

Veilig opbergen

In sommige gevallen zijn facilitaire kantoorartikelen, zoals brandblussers niet voldoende en kan er toch brand uitbreken, bijvoorbeeld omdat deze brand pas laat wordt ontdekt. In dat geval is het prettig dat uw belangrijke documenten veilig zijn. Dé Kantoorvakhandel heeft diverse kasten in het assortiment die brandwerend werken. Denk hierbij aan brandwerende archiefkasten en brandwerende datasafes, die u optische en magnetische datamiddelen tot wel 2 uur beschermen tegen brand en hitte. 


Meer informatie?

Wilt u meer weten over kantoorartikelen die te maken hebben met brandpreventie? Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België en beschikt over een assortiment van 21.000 kantoorartikelen, waaronder facilitaire kantoorartikelen voor brandpreventie zoals brandblussers, maar ook brandwerende documentenkasten. Ga voor advies en aanschaf van kantoorartikelen voor brandpreventie naar uw dichtstbijzijnde verkooppunt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt